Ikea pune gardieni care impiedica accesul tiganilor in parcare

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 17:46
3785 citiri
Ikea pune gardieni care impiedica accesul tiganilor in parcare

Gigantul suedez Ikea se afla din nou in centrul unui scandal, dupa ce a angajat gardieni care sa impiedice intrarea tiganilor in parcarile sale.

Incidentul care a declansat scandalul a avut loc in parcarea magazinului Ikea din Croydon, sudul Londrei. Luke Massey, in varsta de 27 de ani, a fost uimit ca un gardian il intreaba daca este tigan, scrie Telegraph.

Tanarul se afla intr-o rulota de mici dimensiuni cand a fost abordat de paznic. Ikea a angajat paznicii pentru a impiedica tiganii sa-si instaleze rulotele in parcarile sale, deranjand clientii. Desi activistii sustin ca actiunile grupului suedez alimenteaza prejudiciile, compania insista ca nu face decat sa-si protejeze interesele de afaceri si clientii.

Dupa ce s-a parcat, Massey s-a intors la gardian pentru cateva lamuriri suplimentare. Acesta a explicat ca nu este singurul client care pune intrebari asupra practicii. "Multi dintre ei vin in masini similare. Daca imi raspundeati cu da, nu v-as fi lasat sa intrati", a spus acesta.

"Ii oprim deoarece vin si iau lucruri de la clientii nostri loiali, de aceea sunt aici in parcare", a continuat acesta.

Organizatia Gypsy Council a reactionat imediat, spunand ca Ikea "ar trebui sa fie rusinata". Un purtator de cuvant a precizat: "Doamne ajuta pe oricine cred ei ca arata ca un tigan - multi tigani nu poarta cercei mari".

La randul sau, presedintele organizatiei, Joseph Jones, a subliniat: "Tiganii fac parte din aceasta tara de sute de ani, nu este corect ca o firma scandinava venita sa faca afaceri aici sa discrimineze parti ale populatiei indigene. S-a deschis sezonul vanatorii de tigani si nomazi, politicienii au dat semnalul, asa ca pot face tot ce doresc".

Garry Deakin, managerul magazinului Ikea, a aparat masura, spunand ca "in ultimele luni, comunitatea de nomazi din zona Croydon a incercat sa intre in parcarea clientilor pentru a-si instala rulotele. Nu are doar impact asupra experientei clientilor, ci reprezinta un risc la adresa sanatatii si sigurantei, din cauza acumularii de deseuri umane si animale".

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Ikea acces tigani interzis, #Ikea interzis tigani parcare , #stiri Ikea