Inter Ikea planuieste constructia unor camine studentesti si hoteluri ieftine

Marti, 14 August 2012, ora 14:39
2872 citiri
Inter Ikea planuieste constructia unor camine studentesti si hoteluri ieftine
Foto: Arhiva

LandProp, filiala imobiliara a Inter Ikea, intentioneaza sa construiasca in Europa mai multe camine studentesti, hoteluri cu tarife reduse, precum si proiecte urbane pe parcele intre doua si mai multe sute de hectare pana la mijlocul anului viitor.

LandProp, care, deocamdata, nu este activa, va demara proiectele imobiliare sub numele Ulito, informeaza Immobilien Zeitung.

Concret, apartamentele pentru studenti ar trebui sa fie construite in orasele universitare vest-europene, preferabil pe parcelele alocate fiecarei universitati. In principiu, in Germania toate orasele universitare sunt interesante, a declarat pentru Immobilien Zeitung Harald Muller, Managing Director la LandProp si Business Development Manager la Inter Ikea. Pe parcele, vor fi amplasate in jur de 500-700 de camere in mai multe cladiri.

Pentru apartamente, Ikea a dezvoltat "un sistem inteligent de facilitati, astfel incat sa foloseasca spatiul pentru diverse functii", a spus Muller. Numai camerele vor ocupa 17,5 mp. "Oricine a fost la Ikea stie ca pe astfel de suprafete iti poti amenaja un spatiu enorm", a subliniat el.

Al doilea proiect ce se intinde pe toata suprafata Europei este cel care vizeaza hotelurile cu tarife reduse. In Germania, se cauta zone centrale de la 2.500 mp "in toate orasele importante" - chiar si intr-unele mai mici, precum Augsburg sau Flensburg. Muller nu a putut da mai multe detalii deocamdata.

De asemenea, Ikea va intra in domeniul dezvoltarii urbane pana la mijlocul anului viitor. De exemplu, compania va construi in Londra, in apropiere de terenul olimpic, un cartier pe o suprafata de peste 10 ha. In Germania, LandProp cauta suprafete de cel putin 2 ha, in principal in orasele mari. Totusi, terenurile se pot intinde pe mai multe sute de hectare, Harald Muller spunand ca a vizionat deja suprafete promitatoare si in alte tari.

Inter Ikea este "sora" celebrului concern de mobila. Fondatorul Ikea, Ingvar Kamprad, a organizat cele doua firme in doua fundatii independente. In timp ce Ikea se ocupa de cunoscuta casa de mobila, Inter Ikea detinea drepturile de marca, dezvolta conceptul si primea astfel o taxa de franciza de 3% din cifra de afaceri. Afacerile imobiliare au jucat un rol important in investitiile Ikea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#Ikea proiecte imobiliare, #IKEA construieste camine studentesti, #Ikea hoteluri ieftine , #stiri Ikea
Comentarii
Poza starpitorul
starpitorul
rank 5
iata un socialism inteligent din partea unor kapitalisti de succes!