Ziare.com

Puiu Popoviciu a vandut magazinul IKEA din Baneasa

Vineri, 12 Martie 2010, ora 08:00

   

Puiu Popoviciu a vandut magazinul IKEA din Baneasa
Omul de afaceri Puiu Popoviciu a vandut magazinul IKEA din Baneasa catre grupul suedez IKEA, tranzactia ridicandu-se la peste 30 milioane de euro.

Potrivit unor surse citate de Ziarul Financiar, tranzactia a fost parafata in urma cu cateva zile, iar toate partile au iesit "multumite" din contractul semnat.

Celebrul lant de retail de mobila IKEA a fost adus de Popoviciu in complexul Baneasa in 2007 printr-o franciza, in urma unor investitii de 25 milioane de euro.

Deschiderea magazinului IKEA a avut loc intr-o perioada de boom economic, ceea ce a favorizat dublarea vanzarilor in primul an comparativ cu estimarile initiale, pana la circa 70 milioane de euro.

Tot in primul an, IKEA a inregistrat un profit net de 4,6 milioane euro, in conditiile in care toate asteptarile aratau ca in primii ani magazinul va fi pe pierderi.

Finantarea investitiei de 25 milioane de euro in magazinul IKEA din zona comerciala Baneasa a fost asigurata din fonduri ale BRD Societe Generale, unul dintre grupurile financiare cu care Puiu Popoviciu lucreaza.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2680 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor