Uraganul Ike adanceste criza petrolului

Luni, 15 Septembrie 2008, ora 07:47
1291 citiri
Uraganul Ike adanceste criza petrolului

Uraganul Ike a avariat in jur de zece platforme si instalatii petroliere din Golful Mexic, a anuntat un purtator de cuvant al serviciului american de gestionare a resurselor minerale (MMS).

"Potrivit informatiilor preliminare obtinute in urma survolurilor, exista vreo zece platforme petroliere avariate", a declarat pentru AFP Eileen Angelico.

Totodata, a subliniat ca "aceste informatii nu au fost confirmate inca". "Nu cunoastem inca amploarea pagubelor", a adaugat ea, precizand ca vor mai trece cateva zile pana cand va exista o evaluare mai precisa a acestora.

Zona este vasta si numara circa 3.800 de platforme petroliere, a explicat purtatoarea de cuvant a Minerals Management Service.

"Continuam sa efectuam inspectii aeriene in colaborare cu Garda de Coasta si companiile petroliere, dar vor mai trece cateva zile pana sa avem o confirmare a acestor informatii", a mai spus purtatoarea de cuvant.

Aproape intreaga productie de petrol din Golful Mexic, de 1,3 milioane de barili pe zi, a fost oprita in urma cu doua saptamani, inainte de sosirea uraganului Gustav, urmat la scurt timp de Ike.

Pe de alta parte, peste jumatate dintre rafinariile din Texas au fost inchise inainte ca Ike sa loveasca Texasul sambata, potrivit Departamentului american al Energiei.

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#Ike, #uragan, #platforma, #petroliera , #stiri Ikea