Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Codrin Stefanescu, dupa declaratiile lui Laufer: Partidul isi asuma omul, nu acuzatiile

Miercuri, 21 Noiembrie 2018, ora 16:12
6721 citiri
Codrin Stefanescu, dupa declaratiile lui Laufer: Partidul isi asuma omul, nu acuzatiile
Foto: Arhiva Ziare.com

Secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, spune ca partidul nu se dezice de Ilan Laufer, dupa declaratia care a starnit un nou scandal in scena politica, insa nu sustine si acuzatiile acestuia.

"Partidul isi asuma omul (Ilan Laufer- n.red.), nu acuzatiile", a declarat Stefanescu intr-o interventie telefonica la Antena3.

Asta, dupa ce declarase anterior, la B1 TV, ca PSD isi asuma doar desemnarea lui Laufer in functia de ministru al Dezvoltarii.

"Domnul Laufer a hotarat singur sa faca declaratia de presa. Declaratia a fost facuta la sediul partidului, pentru ca domnul Laufer a fost propus de partid. Partidul isi asuma doar desemnarea domnului Laufer", a sustinut Codrin Stefanescu la B1 TV.

De asemenea, secretarul general al PSD neaga ca el ar fi scris discursul care a starnit scandalul. Asta, dupa ce fostul presedinte Traian Basescu, dar si liderul PRO Romania, Victor Ponta, au apreciat ca el sta in spatele discursului sustinut de Ilan Laufer marti seara, de la sediul PSD.

Codrin Stefanescu neaga aceste acuzatii si spune ca Victor Ponta a ramas un "colaborationist", iar afirmatia lui este "cretina".

Amintim ca, dupa ce Klaus Iohannis a refuzat numirea lui Ilan Laufer in functia de ministru al Dezvoltarii, omul de afaceri, care a mai facut parte din Guvern, l-a acuzat pe seful statului de antisemitism si a sustinut ca motivul respingerii sale ar fi de natura religioasa.

"Dl Iohannis a avut mai multe iesiri impotriva evreilor", a spus Laufer si a enumerat cateva momente politice si sustinand ca presedintele "a contribuit inclusiv la sabotarea sedintei comune de guvern Romania-Israel".

El a mai spus ca Iohannis, "prin interpusi", ar fi initiat "actiuni de urmarire penala" a premierului Viorica Dancila, facand trimitere la plangerea depusa de Ludovic Orban.

"Am informatii certe ca trebuie si eu sa ma astept la acelasi mod de actiune. Un dosar penal care se pregateste pe repede inainte, la comanda presedintelui", a punctat Laufer.

Declaratiile au venit dupa ce seful statului a anuntat, marti, ca respinge propunerea Olgutei Vasilescu la Ministerul Transporturilor, in locul lui Lucian Sova, si pe cea a lui Ilan Laufer pentru portofoliul Dezvoltarii.

Iata si reactia lui Klaus Iohannis de azi: Ilan Laufer a picat testul maturitatii. Acuzatiile lui reprezinta un nou exemplu de retorica nociva a PSD

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Codrin Stefanescu declaratie Ilan Laufer , #ministrul Dezvoltarii