Aberatia zilei: Ministrul Laufer viseaza ca muta Bursa de la Londra la Bucuresti. Pe cand si NASA?

Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 16:09
12754 citiri
Aberatia zilei: Ministrul Laufer viseaza ca muta Bursa de la Londra la Bucuresti. Pe cand si NASA?
Foto: Facebook / Ilan Laufer

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a generat stupoare in mediul economic si rasete pe retelele de socializare sustinand ca Guvernul Romaniei poarta negocieri avansate privind relocarea bursei de la Londra la... Bucuresti si, mai mult, ar avea sanse mari sa reuseasca.

Declaratia uluitoare a ministrului a fost sesizata de jurnalistii de la Ziarul Financiar.

"Am inceput negocierile cu ei (britanicii- n.red) de sase-opt luni de zile. Pot sa spun ca Romania a ajuns in marea finala. A fost un grup restrans de tari si dupa care a ramas un numar foarte foarte mic de tari. Inca nu avem o informatia oficiala. Un anunt va fi facut la inceputul anului 2018. Pana cand nu avem o confirmare, pot sa-ti spun ca avem prima sansa", a declarat ministrul Ilan Laufer intr-o emisiune la Antena3, intrebat fiind de moderator daca este adevarat ca Bursa de la Londra se va reloca la Bucuresti.

Oare mai e cineva care nu a auzit in ce hal s-a facut Romania de ras cu oferta depusa pentru relocarea Agentiei Europene a Medicamentului dupa Brexit, pentru care (culmea!) aveam mari sanse daca macar unul dintre cei responsabili ar fi avut nivelul mediu de pregatire necesar?

Acum, sigur, e posibil ca ministrul sa nu fi inteles intrebarea si sa fi confundat Bursa de la Londra cu vreo bursa scolara pe care ar urma sa o aduca cu el in bagaje unul dintre miile de romani care se calca in picioare sa revina in tara, potrivit viziunilor aceluiasi Ilan Laufer.

Celor ce nu stiu le spunem ca Bursa de la Londra (LSE) este una dintre cele mai vechi si mai mari burse din lume, avand o valoare zilnica a tranzactiilor executate cuprinsa intre 5 si 10 miliarde lire sterline (5,6 - 11,1 miliarde de euro).

Conform WallStreet.ro, "bancherii romani considera ca realistic vorbind o asemenea mutare este imposibila avand in vedere diferentele intre nivelul de dezvoltare al pietelor de capital din Romania si Marea Britanie" si ca, mai mult, in ultimul an nu a existat nicio discutie la nivelul grupurilor bancare internationale prezente atat la Bucuresti, cat si Londra, cu privire la o relocare a operatiunilor LSE.

Noi nu putem crede ca ministrul Laufer ne minte in fata. Preferam varianta mai simpla, ca nu stie despre ce vorbeste, altfel ar fi la curent cu negocierile purtate de germani si dorinta lor acerba de a gazdui LSE.

Oricum, Ilan Laufer a starnit, cum spuneam, hohote de ras pe Internet, unii intrebandu-se daca nu cumva 1 aprilie a venit de doua ori in 2017 (cu actuala guvernare, orice e posibil....).

Mariana Bechir: Declaratiile astea ma bulverseaza - poate este nevoie de control psihiatric la angajarea demnitarilor, pentru a vedea daca au o perceptie corecta asupra realitatii sau traiesc in lumea lor cu prieteni imaginari.

Simona Andreea Bara: Ilan Laufer, in conferinta de presa, cu ciorapul pe cap: "Imi cer scuze ca arat groaznic, dar am venit repede la servici. Deci unde ramasesem? Da. N-ar trebui sa fie complicat pentru noi, pesedistii, sa aducem Bursa din Londra la Bucuresti. Tot ce conteaza e sincronizarea ochi-brat si o metoda de a-i distrage atentia victimei. Avem experienta.

Pana acum am mai adus de acolo portofele, posete, telefoane mobile, televizoare si combine, ceasuri, lantisoare si cercei cu lobul urechii, capace de Rover si biciclete."

Dorin Ciobica: La primele ore ale diminetii, analistii politici si economici din Piata Obor s-au adunat ca sa dezbata modul in care indicele "Ochii lui Dobrin" va fi afectat de faptul ca Ilan Laufer muta bursa de la Londra in Ferentari si Wall Street-ul in Crangasi.

Marius-Leonard Motofei-Radu: Eu am ras cu lacrimi. O fi stat in trafic, in spatele unei utilitare fara EURO 5, cu ventilatia pornita.

Nu stim in ce stat paralel traieste Guvernul Tudose, dar daca ne amintim si de Petre Daea sau Liviu Pop, putem spune ca ministrii spun atatea lucruri trasnite incat pana si copiilor le e greu sa tina pasul cu ei.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Ilan Laufer Bursa Londra Bucuresti , #ministrul Mediului de Afaceri