Cine este Ilan Laufer, absolvent de Sport ajuns ministru la IMM-uri, personaj monden cu o avere impresionanta

Miercuri, 28 Iunie 2017, ora 17:34
37053 citiri
Cine este Ilan Laufer, absolvent de Sport ajuns ministru la IMM-uri, personaj monden cu o avere impresionanta
Foto: Facebook / Ilan Laufer

Ilan Laufer, in varsta de 33 de ani, desemnat ministru pentru Mediul de Afaceri, este un personaj monden, absolvent al Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport (ANEFS) din Bucuresti (2006), si unul dintre cei mai bogati ministri ai viitorului Guvern Tudose.

Laufer a fost numit secretar de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat pe 18 ianuarie, fiind coordonator al Directiei pentru Antreprenoriat si Programe pentru IMM, inclusiv responsabil pentru Programul "Start-up Nation Romania", o initiativa ambitioasa care urmareste infiintarea a circa 10.000 noi companii si crearea a 20.000 noi locuri de munca.

Afaceri in Romania si Republica Moldova

Ilan Laufer este fondatorul companiei Retail Group si cel care a intermediat intrarea retailerului de imbracaminte H&M in Romania, potrivit CV-ului transmis de minister.

El a mai lucrat pentru Guvern in calitate de consilier la Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism in perioada 2013-2014, inclusiv in mandatul de ministru delegat in Cabinetul Ponta al fostului sau sef, Florin Jianu, singurul ministru din cabinetul Sorin Grindeanu care si-a dat demisia de onoare din cauza aprobarii OUG 13 de modificare a codurilor penale.

In Republica Moldova, Laufer a fost cunoscut drept partener oficial al lui Alexandru Pincevschii, unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Republica Moldova, presedinte al holdingului "Elita-5", care activeaza in vanzari auto, imobiliare si comert.

Oficialul este cunoscut insa si pentru aparitiile la evenimentele mondene si in presa tabloida.

Din declaratia de avere reiese ca Laufer a incasat anul trecut despagubiri in valoare de 60.000 euro de la compania imobiliara Pine Invest Corporation SRL, controlata de fondul olandez EDR Romania BV.

Laufer i-a acordat, totodata, lui Alexandru Pincevschii un imprumut in nume personal in valoare de 61.000 euro.

Citeste si Cine este Mihai Fifor, filologul pus de PSD sef la Economie

Ce avere are

Oficialul detine in proprietate o casa in Corbeanca, cu o suprafata de 803 metri patrati, doua terenuri intravilane in aceeasi localitate, in suprafata totala de 1.840 mp.

Laufer mai are 7 apartamente in Bucuresti, cu suprafete intre 77 si respectiv 105 metri patrati. Din inchirierea a trei dintre ele, Laufer a incasat anul trecut peste 58.000 lei.

Anul trecut, el a vandut un apartament, pentru care a incasat 113.000 euro de la cumparatorul Silvia Iancovici.

Laufer detine un autoturism Mercedez Benz Clasa S si o motocicleta Yamaha, precum si trei ceasuri de lux, marcile Hublot (valoare declarata de 7.000 euro), Ulysse Nardin (6.000 euro) si Breitling (4.000 euro).

El are un cont bancar deschis la BRD, cu sold de 31.100 lei. De la aceeasi banca a contractat in anul 2008 un credit pe 20 de ani, din care mai are de restituit 250.000 euro.

Laufer a acordat doua imprumuturi in nume personal catre persoane fizice, cel deja mentionat catre Alexandru Pincevschii si unul de 12.000 euro lui Cristian Muresan. In 2012, Ilan Laufer a fost numit vicepresedinte al holdingului Elita-5.

El a incasat anul trecut dividende de 15.000 lei de la Retail Group Advisors, plus venituri din salarii de la aceeasi firma, de 12.168 lei, la fel si sotia sa.

Alina Laufer mai figureaza in declaratia de avere a sotului sau cu pensia alimentara in suma totala de 18.000 lei incasata anul trecut de la fostul sau sot, vedeta TV Gheorghe Papagheorghe, supranumit Jorge, precum si cu alocatia de la stat pentru copil, de 1.008 lei.

Citește și:
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Preşedintele Senatului Alina Gorghiu a declarat că la acest moment colaborarea cu PSD este ”una bună, e una necesară” pentru a asigura stabilitatea. Totodată, aceasta l-a criticat pe...
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a sugerat în urmă cu câteva zile că premierul Nicolae Ciucă ar putea fi candidatul partidului pentru prezidențiale din 2024, afirmând că în...