Ilan Laufer, dupa ce a fost exclus din Guvern: Nu sunt suparat, plec cu capul sus

Vineri, 26 Ianuarie 2018, ora 17:53
6202 citiri
Ilan Laufer, dupa ce a fost exclus din Guvern: Nu sunt suparat, plec cu capul sus
Foto: Facebook/Ilan Laufer

Ministrul demisionar pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, spune ca va continua sa activeze in plan politic alaturi de "echipa din Guvern" si de PSD, adaugand ca nu este suparat si ca pleaca cu capul sus.

"Nu plec acasa, raman alaturi de colegii mei. Ma bucur ca am avut ocazia sa fac parte din Guvern si vreau sa le multumesc tuturor colegilor mei din minister care au facut o treaba extraordinara anul acesta.

Am reusit sa aducem o noua lege a parteneriatului public-privat, am reusit chiar ieri sa trecem inclusiv Anexa 1 si Anexa 2 pentru Legea prevenirii (...) si, practic, in cel mai scurt timp, ea isi va face efectele. Am reusit sa finantam peste 10 mii de companii anul acesta si am reusit sa atingem inclusiv un record in ceea ce inseamna schimburile bilaterale cu peste 20 de tari", a declarat Ilan Laufer, vineri, la plecarea de la sedinta CExN al PSD.

El a precizat ca nu va ramane in minister, intrebat in acest sens. "Nu voi ramane in minister, dar raman alaturi de echipa din Guvern, raman alaturi de PSD, sunt membru PSD. (...) Nu sunt suparat, plec cu capul sus, sunt foarte mandru de tot ce am reusit sa fac anul acesta. Este o senzatie, pe de o parte, nu e foarte usoara ca pleci din Guvern, pe de alta parte, pot sa revin alaturi de familia mea si sa imi petrec mai mult timp", a afirmat Laufer.

Intrebat despre faptul ca nu va mai face parte din viitorul Executiv, desi si-a facut treaba, ministrul a spus: "Eu am ajuns in functia de ministru cu sustinerea PSD, prin forul sau, prin CEx. Daca CEx a decis altceva, eu respect aceasta decizie, ba, mai mult, sunt alaturi de toata echipa din PSD si din noul Guvern si alaturi de colegii de la ALDE pentru ca masurile din programul de guvernare sa continue sa fie implementate".

De asemenea, fiind intrebat daca il cunoaste pe noul ministru propus sa preia portofoliul de la Mediul de Afaceri, Laufer a declarat: "Il cunosc, am lucrat cu el si in Parlament si va avea tot sprijinul meu pentru o tranzitie cat mai usoara". "Cred ca, in primul rand, vine cu o experienta din Parlament si lucrul acesta este foarte important. Am avut ocazia sa dezbat si sa discut cu el mai multe proiecte de-a lungul anului si cred ca va face o treaba extraordinara", a mai spus ministrul in functie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ilan Laufer fost ministru, #Ilan Laufer ministru Mediu Afaceri , #stiri Ilan Laufer