Ponta l-a primit in PRO Romania pe Ilan Laufer, care a luat 0,1% voturi la primaria Bucuresti

Joi, 22 Octombrie 2020, ora 17:15
5454 citiri
Ponta l-a primit in PRO Romania pe Ilan Laufer, care a luat 0,1% voturi la primaria Bucuresti
Ilan Laufer/Facebook

Dupa ce l-a primit in PRO Romania pe Calin Popescu Tariceanu, Victor Ponta se lauda cu o alta achizitie de senzatie - Ilan Laufer care a strans putin peste 1.000 de voturi la alegerile pentru primaria Capitalei.

"Startup-ul politic pe care l-am initiat la sfarsitul anului trecut FIN-PSL, se va alatura prin fuziune Partidului Pro Romania.

Ii multumesc lui Victor Ponta pentru toata deschiderea pe care a avut-o fata de acest proiect politic cu orientare de centru, proiect format din oameni profesionisti si tineri antreprenori care, prin aceasta fuziune, vor consolida zona liberal-antreprenoriala a Pro Romania si isi vor aduce contributia in cadrul proiectelor menite sa sprijine mediul privat si in mod special firmele romanesti, acestea fiind cele mai afectate de actuala criza economica provocata de pandemie.

Multumesc colegilor pentru increderea acordata de a deschide lista de candidati pentru Camera Deputatilor in judetul Braila si ii asigur de toata implicarea mea astfel incat atat partidul cat si capitalul autohton sa aiba cel putin un reprezentant din judet in viitorul Parlament.", a scris Ilan Laufer, care in trecut a ocupat si functia de consilier al premierului Viorica Dancila.

Laufer a candidat la primaria Bucuresti avand 0,1%. Tariceanu a luat 1,6%.

In 2018, Ilan Laufer a fost propus de PSD pentru functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii, dar presedintele Klaus Iohannis a respins propunerea. Pe 20 noiembrie, ca raspuns la decizia presedintelui, Laufer l-a acuzat pe acesta de antisemitism, lucru dezmintit de Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel", de Consiliul National de Combatere a Discriminarii (CNCD), de Centrul pentru Combaterea Antisemitismului si de Divizia de Programe Arhivistice Internationale la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington DC.

Ulterior, Laufer a fost numit consilier onorific al premierului Viorica Dancila, dar a demisionat in 2019.

Pe 1 decembrie 2019 Laufer a anuntat lansarea partidului Platforma Social Liberala, alaturi de Alex Coita. "Vreau sa va ofer o alternativa reala, tanara, civilizata si cu viziune antreprenoriala care vrea si este pregatita sa schimbe transparent, impreuna cu voi, realitatea si clasa politica actuala", a scris Laufer pe Facebook la acea data.

Citește și:
Influența electorală a BOR
Influența electorală a BOR
E greu de făcut o reformă reală a educației cu un an înainte să înceapă campania electorală. Ar fi mai onest ca totul să se amâne, în așa fel încât statul să nu mai facă din nou...
Decizia grăbită a guvernului de la Atena pentru a potoli mânia grecilor, după catastrofa feroviară din luna februarie
Decizia grăbită a guvernului de la Atena pentru a potoli mânia grecilor, după catastrofa feroviară din luna februarie
La trei săptămâni de la catastrofa feroviară care a stârnit revolte în Grecia, premierul Kyriakos Mitsotakis anunță când vor avea loc alegeri generale. "Pot să vă spun cu...
#laufer, #Ponta, #pro romania, #Tariceanu, #politica, #alegeri , #stiri Ilan Laufer