Bolojan cere 250 de milioane de lei din Programul „Anghel Saligny” pentru un ”inel metropolitan” în sudul Oradiei

Autor: N.G.
Marti, 26 Octombrie 2021, ora 19:28
2689 citiri
Bolojan cere 250 de milioane de lei din Programul „Anghel Saligny” pentru un ”inel metropolitan” în sudul Oradiei
Proiectul noii șosele pe care vrea să o construiască Bolojan. FOTO Facebook/ Ilie Bolojan

Consiliul Judeţean Bihor va solicita finanţare de la buget, prin Programul „Anghel Saligny”, pentru construirea unui „inel metropolitan” în zona de sud a municipiului Oradea.

Noua șosea va străbate comunele Nojorid, Sânmartin și Oșorhei. Valoarea estimată a proiectului este de 250 de milioane lei, iar durata de implementare va fi de 84 de luni.

E un proiect important care va asigura o mobilitate metropolitană foarte bună, alături de celelalte proiecte care sunt pe rol în acest moment. De exemplu, dacă cineva vine de la Arad sau Timișoara pe drumul expres și vrea să meargă la Băile Felix, nu mai intră în Oradea, coboară de pe drumul expres la Livada, intră pe centura Nojorid, ajunge imediat pe acest inel rutier și în 3 minute este la Cordău, la girație, coboară și intră direct în stațiune.

De asemenea, dacă cineva vrea să meargă din zona Hidișel înspre Cluj-Napoca, nu mai intră pe centura Oradea, prin Sânmartin, urcă pe acest inel și iese spre Oșorhei. Acest pachet de proiecte va rezolva circulația în zona metropolitană a Municipiului Oradea pe o rază de 20-30 de kilometri în anii următori, această zonă fiind cea mai aglomerată. În partea de nord urmează să facem o altă asociere pentru a realiza în parteneriat proiectul centurii Biharia și drumul de legătură dintre această centură și localitatea Paleu”, a explicat Ilie Bolojan, citat de economedia.ro.

Municipiul Oradea are o şosea de centură cu patru benzi şi pasaje peste intersecţiile principale, pe care le-a construit compania națională de drumuri.

#bolojan, #centura, #sosea, #oradea, #bani, #Anghel Saligny , #stiri Ilie Bolojan