Ziare.com

Ilascu ramane in casa RA-APPS - Guvernul explica cum

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 21:36

   

Ilascu ramane in casa RA-APPS - Guvernul explica cum
Ilie Ilascu, fost detinut politic de la Tiraspol, nu va mai fi evacuat din locuinta de la RA-APPS, imobilul fiind trecut in administrarea Primariei Bucuresti.

Aceasta solutie va fi aplicata pentru Ilie Ilascu (condamnat la moarte de regimul separatist de la Tiraspol), Valeriu Matei (fost vice-presedinte al Parlamentului Republicii Moldova), Ion Ungureanu (fost Ministru al Culturii in Republica Moldova), Nicolae Matcas (fost Ministru al Invatamantului in Republica Moldova), respectiv Iulia Gorea-Costin, nevoiti sa se refugieze in Romania ca urmare a presiunilor la care au fost supusi in Republica Moldova.

Acestia sunt titularii unor contracte de inchiriere incheiate cu RA-APPS pentru apartamente situate in blocuri de locuinte, se arata intr-un comunicat al Executivului, remis miercuri Ziare.com.

Potrivit Guvernului, toate apartamentele mentionate mai sus urmeaza a fi vandute prin licitatie publica, in acest sens fiind incluse in Anexa nr. 3 "Lista imobilelor din domeniul privat al statului aflate in administrarea RA-APPS si a imobilelor proprietate proprie propus in vederea vanzarii" la OUG 101/2011 privind reglementarea conditiilor pentru vanzarea imobilelor proprietatea privata a statului aflate in administrarea RA-APPS, a imobilelor proprietatea RA-APPS precum si pentru modificarea unor acte normative.

"In vederea rezolvarii situatiei locative a acestora, a fost identificata solutia transmiterii in administrarea Municipiului Bucuresti a imobilelor aflate in proprietatea privata a statului si administrarea RA-APPS, inchiriate personalitatilor din Republica Moldova. In acest sens, Primaria Municipiului Bucuresti a transmis o solicitare Guvernului Romaniei prin adresa nr. 331/22.01.2013", se mai precizeaza in comunicat.

Procedura de transmitere a imobilelor

Prima faza a procesului de transmitere a imobilelor consta in adoptarea de catre Consiliul Local al Municipiului Bucuresti a unei hotarari prin care sa se solicite Guvernului transmiterea imobilelor in discutie, aflate in proprietatea privata a statului si administrarea RA-APPS, in proprietatea privata a Municipiului Bucuresti si in administrarea Consiliului Local al Municipiului Bucuresti, si din care sa reiasa, totodata, acceptul unitatii administrativ-teritoriale cu privire la schimbarea regimului juridic al acestor imobile.

In urmatoarea faza, ca urmare a hotararii Consiliului Local al Municipiului Bucuresti, se va elabora si promova un proiect de act normativ cu putere de lege privind reglementarea situatiei juridice a unor imobile aflate in domeniul privat al statului si administrarea RA-APPS, care sa aiba ca obiect: abrogarea pozitiilor nr. crt. 76, 156, 473, 662, 652, 653 654 din Anexa nr. 3 "Lista imobilelor din domeniul privat al statului aflate in administrarea RA-APPS si imobilelor proprietate proprie propuse in vederea vanzarii" din OUG nr. 101/2011; transmiterea imobilelor sus-mentionate din proprietatea privata a statului si administrarea RA-APPS in proprietatea privata a Municipiului Bucuresti si administrarea Consiliului Local al Municipiului Bucuresti.

Ulterior intrarii in vigoare a actului normativ cu putere de lege, in temeiul acestuia, imobilele inchiriate personalitatilor romanesti din Republica Moldova vor fi transmise Consiliului Local al Municipiului Bucuresti prin protocol de predare-preluare incheiat intre RA-APPS si Primaria Municipiului Bucuresti, se mentioneaza in comunicat.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2784 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pai

- asa a ramas si iliescu , si p'orma a cunparat-o cu doi lei !

 

Ilascu ramane un EROU, deci hahaitul care din nefericire se ocupa de

politica externa ar trebui sa-i dea vila Dante, pt ca Ilascu s-a remarcat ca un MARE ROMAN, si ar avea dreptul la asa viloi, nu hahaitul care s-a dovedit ca fiind ULTIMUL dintre romani.

 

Ilascu???????

De ce nimeni nu vrea sa spuna adevarul despre acest bandit Ilascu.Ar fi cazul sa se stie adevarul pentru ce a fost condamnat la moarte asest individ care a ucis multi oameni printre care copii si femei si e normal ca a fost condamnat la moarte dar sa gasit un guvern care a facut din el parlamentar si asa a scapat.Cred ca de atunci e ceva normal ca puscariabilii sa fie parlamentari in parlamantul Romaniei si care acum au facut ca si imunitatea lor sa fie un scut de neclintit de justitia care mai are putin si la ea se va pune un calus in gura de banditii de la USL.

 
 

 

'!!!!!!!!!!!!!

Habar nu ai ce vorbesti analfabetule.Eu stiu din surse sigure ce a facut si de ce a fost vanat de armata rusa,prins si condamnat.E un criminal care a ucis oameni pentru simplul motiv ca nu erau romani.Stiu ca adevarul e deranjant dar trebuie spus.Binenteles ca pentru unii este erou dar pentru altii este criminal asta e asa si asa va fi mereu.

La arme frati romani

Romania revine incet-incet la normalitate, incepe sa aiba grija de teritoriile si oamenii ei ramasi in afara.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor