Ilascu ramane in casa RA-APPS - Guvernul explica cum

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 21:36
3036 citiri
Ilascu ramane in casa RA-APPS - Guvernul explica cum
Foto: Arhiva

Ilie Ilascu, fost detinut politic de la Tiraspol, nu va mai fi evacuat din locuinta de la RA-APPS, imobilul fiind trecut in administrarea Primariei Bucuresti.

Aceasta solutie va fi aplicata pentru Ilie Ilascu (condamnat la moarte de regimul separatist de la Tiraspol), Valeriu Matei (fost vice-presedinte al Parlamentului Republicii Moldova), Ion Ungureanu (fost Ministru al Culturii in Republica Moldova), Nicolae Matcas (fost Ministru al Invatamantului in Republica Moldova), respectiv Iulia Gorea-Costin, nevoiti sa se refugieze in Romania ca urmare a presiunilor la care au fost supusi in Republica Moldova.

Acestia sunt titularii unor contracte de inchiriere incheiate cu RA-APPS pentru apartamente situate in blocuri de locuinte, se arata intr-un comunicat al Executivului, remis miercuri Ziare.com.

Potrivit Guvernului, toate apartamentele mentionate mai sus urmeaza a fi vandute prin licitatie publica, in acest sens fiind incluse in Anexa nr. 3 "Lista imobilelor din domeniul privat al statului aflate in administrarea RA-APPS si a imobilelor proprietate proprie propus in vederea vanzarii" la OUG 101/2011 privind reglementarea conditiilor pentru vanzarea imobilelor proprietatea privata a statului aflate in administrarea RA-APPS, a imobilelor proprietatea RA-APPS precum si pentru modificarea unor acte normative.

"In vederea rezolvarii situatiei locative a acestora, a fost identificata solutia transmiterii in administrarea Municipiului Bucuresti a imobilelor aflate in proprietatea privata a statului si administrarea RA-APPS, inchiriate personalitatilor din Republica Moldova. In acest sens, Primaria Municipiului Bucuresti a transmis o solicitare Guvernului Romaniei prin adresa nr. 331/22.01.2013", se mai precizeaza in comunicat.

Procedura de transmitere a imobilelor

Prima faza a procesului de transmitere a imobilelor consta in adoptarea de catre Consiliul Local al Municipiului Bucuresti a unei hotarari prin care sa se solicite Guvernului transmiterea imobilelor in discutie, aflate in proprietatea privata a statului si administrarea RA-APPS, in proprietatea privata a Municipiului Bucuresti si in administrarea Consiliului Local al Municipiului Bucuresti, si din care sa reiasa, totodata, acceptul unitatii administrativ-teritoriale cu privire la schimbarea regimului juridic al acestor imobile.

In urmatoarea faza, ca urmare a hotararii Consiliului Local al Municipiului Bucuresti, se va elabora si promova un proiect de act normativ cu putere de lege privind reglementarea situatiei juridice a unor imobile aflate in domeniul privat al statului si administrarea RA-APPS, care sa aiba ca obiect: abrogarea pozitiilor nr. crt. 76, 156, 473, 662, 652, 653 654 din Anexa nr. 3 "Lista imobilelor din domeniul privat al statului aflate in administrarea RA-APPS si imobilelor proprietate proprie propuse in vederea vanzarii" din OUG nr. 101/2011; transmiterea imobilelor sus-mentionate din proprietatea privata a statului si administrarea RA-APPS in proprietatea privata a Municipiului Bucuresti si administrarea Consiliului Local al Municipiului Bucuresti.

Ulterior intrarii in vigoare a actului normativ cu putere de lege, in temeiul acestuia, imobilele inchiriate personalitatilor romanesti din Republica Moldova vor fi transmise Consiliului Local al Municipiului Bucuresti prin protocol de predare-preluare incheiat intre RA-APPS si Primaria Municipiului Bucuresti, se mentioneaza in comunicat.

Citește și:
Marcel Ciolacu este sigur că Gabriela Firea va mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei: ”Trebuie să ai anumite afinităţi să fii primar general”
Marcel Ciolacu este sigur că Gabriela Firea va mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei: ”Trebuie să ai anumite afinităţi să fii primar general”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat duminică, 5 februarie, că PSD merge în acest moment cu Gabriela Firea candidat la Primăria Capitalei. Întrebat la Antena 3 cu ce candidat merge...
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică, 5 februarie, că nu vede posibil scenariul în care președintele Klaus Iohannis ar refuza să îl numească premier la rotativa din luna mai....