Ce spune Ilie Năstase despre ministrul Novak, care a refuzat să recite imnul României: ”Nu prea e normal”

Luni, 16 Mai 2022, ora 15:40
3538 citiri
Ce spune Ilie Năstase despre ministrul Novak, care a refuzat să recite imnul României: ”Nu prea e normal”
Ilie Năstase

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, luni, că nu este normal ca ministrul Sportului, Eduard Novak, să nu cunoască versurile Imnului României.

"Nu comentez că nu ştiu, întrebaţi-l pe el (n.r. - pe Eduard Novak). Nu mă bag... Nu prea e normal ca un ministru să nu cunoască versurile imnului. Dar nu pot să îmi dau eu cu părerea, cine l-a pus pe dânsul acolo ar trebui să îl întrebe", a spus Năstase.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a fost rugat într-o emisiune la postul B1 să recite versurile Imnului României. Acesta nu a pronunţat niciun cuvânt, preferând să zâmbească, versurile fiind rostite de moderatorul emisiunii TV după câteva momente de tăcere.

Referitor la incidentul de la Campionatul Mondial din Slovenia, în care jucători ai echipei naţionale de hochei pe gheaţă a României au cântat imnul Ţinutului Secuiesc alături de galeria reprezentativei Ungariei, Ilie Năstase a ţinut să menţioneze că pe vremea când era jucător a părăsit terenul de joc pentru că s-a intonat Imnul Regelui şi nu Imnul României.

"Nu o să-i critic pe cei care au stat acolo, ci o să-i felicit pe cei trei jucători care au ieşit de acolo. Şi nouă ni s-a întâmplat acum vreo 50 de ani acelaşi lucru, numai că ni s-a cântat Imnul Regelui. Atunci a fost un incident grav. Eu eram mai tânăr, nu ştiam că ăla e Imnul Regelui. Dar domnul Ţiriac şi domnul Georgescu au ieşit imediat de pe teren şi mi-au făcut semn să ies şi eu, pentru că nu ştiam. Deci băieţii de la hochei care au ieşit au făcut bine", a precizat Năstase.

Mai mulţi componenţi ai echipei naţionale de hochei a României s-au dus la finalul meciului cu Ungaria, de duminică, de la Campionatul Mondial de la Ljubljana, în faţa galeriei selecţionatei maghiare şi au cântat împreună imnul Ţinutului Secuiesc.

În urma gestului lor, preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Alexandru Hălăucă, a convocat Biroul Federal pentru a analiza imaginile video şi a stabili dacă jucătorii vor fi sancţionaţi.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat, pentru AGERPRES, că hocheiştii din echipa naţională a României care au cântat alături de galeria maghiară imnul Ţinutului Secuiesc la finalul partidei cu Ungaria, de la Campionatul Mondial din Slovenia, nu au lezat cu nimic imaginea României.

"Eu cred că reacţia este una deplasată, exagerată. Băieţii au cântat efectiv după competiţie, după evenimentul oficial. Trebuie să ştie toată lumea că nu au cântat în locul imnului României sau în partea oficială a competiţiei. Când s-a terminat competiţia, galeria a început să cânte. Ştie toată lumea că 90% din echipa naţională a României provine din Harghita şi vă daţi seama că sunt etnici maghiari. Galeria a început să cânte şi ei au cântat alături de ei imnul Ţinutului Secuiesc. Ceea ce pentru noi, din punctul de vedere al ministerului, nu este nimic care lezează într-un fel imnul statului, principiile. Este vorba de o manifestare a lor, este vorba despre cultura maghiară, despre sentimentul lor, şi nu s-a lezat cu nimic imaginea României", a spus Novak.

"Nasty" merge la Cannes: succes formidabil al filmului cu Ilie Năstase
"Nasty" merge la Cannes: succes formidabil al filmului cu Ilie Năstase
"NASTY", documentarul despre viaţa şi cariera tenismenului român Ilie Năstase a fost inclus în selecţia celei de-a 77-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, unul dintre...
Ilie Năstase, despre decizia Simonei Halep: ”Nici nu mă interesează să cunosc acest motiv”
Ilie Năstase, despre decizia Simonei Halep: ”Nici nu mă interesează să cunosc acest motiv”
Filmul documentar intitulat Nasty, despre viaţa şi cariera primului număr 1 mondial din tenis, Ilie Năstase, a fost lansat, marţi, în prezenţa unor nume mari ale sportului mondial precum...
#Ilie Nastase, #Eduard Novak, #imnul Romaniei , #stiri din sport