"Nasty" merge la Cannes: succes formidabil al filmului cu Ilie Năstase

Marti, 23 Aprilie 2024, ora 08:03
4561 citiri
"Nasty" merge la Cannes: succes formidabil al filmului cu Ilie Năstase
Ilie Năstase, alături de regizorul Tudor Giurgiu

"NASTY", documentarul despre viaţa şi cariera tenismenului român Ilie Năstase a fost inclus în selecţia celei de-a 77-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din lume. Filmul regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu şi Tudor D. Popescu va putea fi urmărit în secţiunea Proiecţii Speciale. Festivalul de la Cannes va avea loc între 14 şi 25 mai.

„Este extraordinar că NASTY a fost selecţionat anul acesta la Cannes. În Franţa, Ilie Năstase este la fel de iubit ca în România. Includerea documentarului în selecţia festivalului este o recunoaştere a muncii noastre de echipă şi o dovadă că poţi fi selecţionat la Cannes şi cu un film care nu e neapărat în zona cinema-ului de autor. E un pas înainte şi spre distribuţia internaţională a filmului, sper să fie văzut în toată lumea. I-am dat vestea şi lui Ilie şi s-a bucurat foarte tare”, a spus Tudor Giurgiu.

Unul dintre cele mai apreciate festivaluri de film din lume, Cannes aduce pe covorul roşu sute de staruri internaţionale care îşi prezintă cele mai noi filme. Printre invitaţii de anul acesta se numără cineastul George Lucas, care va fi omagiat pentru întreaga carieră, regizorul canadian Xavier Dolan, care va fi preşedintele juriului Un Certain Regard, regizoarea şi scenarista Greta Gerwig, preşedinta juriului competiţiei, sau actorul Kevin Costner.

"NASTY" spune povestea carierei lui Năstase şi a influenţei pe care acesta a avut-o asupra tenisului. Personalităţi precum Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors, Stan Smith sau Phil Knight (fondatorul Nike) vorbesc despre român în documentar.

Documentarul a avut premiera naţională în 16 aprilie, la Sala Palatului din Bucureşti. Peste 3000 de spectatori şi invitaţi au urmărit filmul împreună cu Ilie Năstase. Printre invitaţii speciali s-au numărat Ion Ţiriac, Boris Becker, Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi. Echipa filmului se află într-un turneu de promovare a filmului care va avea săptămâna aceasta opriri la Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Braşov, Constanţa, Galaţi şi Brăila. Programul complet şi detalii despre bilete sunt online - https://transilvaniafilm.ro/nasty-bilete/

"NASTY" este distribuit în România de Transilvania Film. Producătorii filmului sunt Cosmin Hodor (HDR Evolution) şi Tudor Giurgiu (Libra Films), iar co-producător este Hanka Kastelicová (Vice President & Executive Producers Documentaries HBO EMEA – HBO Max).

Filmul este produs de Libra Films şi HDR Evolution în co-producţie cu HBO şi Televiziunea Română. Distribuit de Transilvania Film.

Quarterly Report - Editia 4

Ion Țiriac și Ilie Năstase, pe covorul roșu la Cannes: ”O seară de vis, cu ochii aproape în lacrimi”
Ion Țiriac și Ilie Năstase, pe covorul roșu la Cannes: ”O seară de vis, cu ochii aproape în lacrimi”
Echipa “NASTY”, documentarul despre viaţa şi cariera lui Ilie Năstase, a fost prezentă pe covorul roşu la festivalul de la Cannes, unde a avut loc şi o proiecţie specială a peliculei....
Cum a reacționat Răducu Mazăre la anunțul eliberării tatălui său. ”Am învăţat că nu trebuie să avem aşteptări”
Cum a reacționat Răducu Mazăre la anunțul eliberării tatălui său. ”Am învăţat că nu trebuie să avem aşteptări”
Răducu Mazăre s-a arătat foarte fericit de vestea eliberării tatălui său și a precizat că va merge cu familia să să-l aștepte pe Radu Mazăre la ieșirea din închisoare. Instanța a...
#Ilie Nastase, #Tudor Giurgiu, #nasty , #stiri magazin