Tiriac sare din nou in apararea lui Ilie Nastase: Ce a spus despre Serena? Nu e rasist sau xenofob

Vineri, 28 Aprilie 2017, ora 08:02
7455 citiri
Tiriac sare din nou in apararea lui Ilie Nastase: Ce a spus despre Serena? Nu e rasist sau xenofob
Foto: Captura BBC

Ion Tiriac a sarit din nou in apararea lui Ilie Nastase in scandalul pe care acesta l-a provocat weekendul trecut, la meciul de Fed Cup dintre Romania si Marea Britanie.

Tiriac sustine ca declaratia lui Nastase despre copilul Serenei Williams a fost scoasa din context si ca prietenul sau nu poate fi acuzat de rasism.

"Sunt foarte multi xenofobi si paranoici in jurul nostru si in lumea asta. Ce a spus Nastase despre Serena? Ca o sa nasca un copil. Cel mai bun prieten al lui Ilie, Noah, a facut un comentariu: "Sunt alaturi de tine". Pe Nastase poti sa-l acuzi de orice, dar nu ca e rasist sau xenofob. Xenofobi sunt cei care au scos acest lucru din context si l-au mutat in alta parte.

Nastase a facut clinici cu Arthur Ashe pentru albi, negri, verzi, galbeni si toate culorile. Noi am trait mereu impreuna cu alte natiuni, de pe diferite continente. Nu am facut niciodata diferenta asta. Scoaterea din context a acestei probleme este o rusine pentru cei care au facut-o", a precizat Tiriac, citat de DigiSport.

In continuare, acesta sustine ca incidentele de sambata, cand Nastase le-a jignit pe britanice, au avut o cronologie care il avantajeaza pe capitanul nejucator al echipei Romaniei.

Potrivit lui Tiriac, "Nasty" le-a injurat pe britanice din postura de "persoana privata".

"Din pacate, puneti caruta inaintea cailor. Capitanul echipei Romaniei de tenis, Mr. Nastase, s-a ridicat in picioare si a spus "domnul arbitru, nu ai voie sa o lasi sa depaseasca cele 20 de secunde intre mingi" si "jucatoarea nu are dreptul sa se adreseze direct arbitrului. Capitanul de echipa e singurul care vorbeste cu tine". I s-a spus sa stea jos, apoi a primit avertisment. Apoi i-a dat al doilea avertisment, fara niciun fel de rezultat. Vine si arbitrul principal si e descalificat. Pana aici, oarecum au dreptul, dar nu au facut-o corect. Capitanul echipei Romaniei a spus ce trebuia sa spuna, a fost foarte corect.

Din momentul in care i-au luat titlul, l-au trimis in tribuna. Omul s-a dus in tribuna. Apoi au dat drumul la meci, dupa care Sorana a castigat un game si apoi il scot pe domnul Nastase din tribuna fara niciun drept. Ei au dreptul doar la suprafata de joc. Tribuna apartine organizatorului. Din momentul ala, persoana privata Ilie Nastase, care nu este un sfant, o stim cu totii, si-a dat oarecum in petec si nu a mai fost Nastase capitanul echipei", a mai declarat Tiriac.

Confruntarea dintre Romania si Marea Britanie a fost marcata de o serie de incidente ce l-au avut in prim plan pe Ilie Nastase.

Capitanul nejucator al Romaniei a fost eliminat in timpul meciului Sorana Cirstea - Johanna Konta, dupa ce a jignit arbitrul, pe Johanna Konta si pe Anne Keothavong, capitanul nejucator al echipei oaspete. Nastase a fost suspendat provizoriu de ITF pana cand se va anunta o decizie finala.

Echipa noastra a castigat partida cu Marea Britanie cu 3-2, dupa victoriile obtinute de Simona Halep si Irina Begu.

Inaintea duelului cu britanicele, Nastase a spus ca Serena Williams va avea un copil "ciocolata cu lapte", declaratie considerata inclusiv de sportiva americana drept rasista.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Ilie Nastase scandal Fed Cup, #Nastase Serena Williams declaratie, #Nastase aparat Tiriac , #Ion Tiriac