Final in lacrimi la turneul de la Bucuresti - cum au incheiat Tiriac si Nastase o munca de doua decenii

Luni, 25 Aprilie 2016, ora 17:05
4756 citiri
Final in lacrimi la turneul de la Bucuresti - cum au incheiat Tiriac si Nastase o munca de doua decenii
Foto: captura Digi Sport

Dupa 20 de ani de tenis la un nivel ce a pus Romania pe harta buna a acestui sport, turneul de la Bucuresti s-a incheiat, luni, cu o zi mai tarziu decat era prevazut din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

Ploaia din ultimele doua zile a facut ca cele doua finale sa se dispute luni, printre lacrimile spectatorilor si a celor implicati, care si-au luat ramas bun de la turneul ce a adus la Bucuresti, in ultimele doua decenii, nume importante ale tenisului mondial.

Un spaniol a castigat ultima editie a turneului de tenis de la Bucuresti

La ceremonia in care s-a facut decernarea premiilor pe tabela terenului principal a fost publicat un montaj video cu cele mai importante momente din ultimii 20 de ani. Momente de bucurie, de munca in echipa si pasiune.

Apoi, Ilie Nastase a luat cuvantul in fata spectatorilor, pe care i-a rugat sa tina un moment de reculegere in memoria turneului de la Bucuresti.

"M-a sunat domnul Tiriac si m-a rugat foarte mult sa acceptati sa stam in picioare un minut, sa tinem un minut de reculegere pentru acest turneu care a murit prematur", a spus Ilie Nastase in fata spectatorilor prezenti.

Aceasta a fost ultima editie a turneului de tenis de la Bucuresti, care se va disputa, incepand de anul urmator, la Marbella (Spania), potrivit spuselor lui Ion Tiriac.

Turneul nu a mai putut fi organizat la Bucuresti intrucat arena centrala de la Progresul nu mai are aviz ISU. Ion Tiriac, cel care detine turneul, a acuzat proprietarul bazei, BNR, ca nu a facut nimic pentru remedierea situatiei si nici nu a dorit sa cedeze Arenele.

Ce se va intampla cu tenisul din Bucuresti

In locul turneului dotat cu premii de aproape 500 de mii de dolari, la Bucuresti ar putea avea loc un turneu mult mai putin important, din categoria Challenger, potrivit informatiilor obtinute de Ziare.com.

Momentan aceasta este insa doar o idee a presedintelui Federatiei Romane de Tenis, George Cosac, si depinde de foarte multi factori. In cazul in care se va concretiza, turneul ar urma sa se desfasoare pe terenurile secundare de la Arenele Progresul.

In schimb, Ion Tiriac a convenit cu sponsorul principal al turneului de la Bucuresti, BRD, sa redirectioneze o parte din fonduri catre infiintarea unor turnee de tenis destinate juniorilor.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#final turneu Bucuresti, #turneu tenis Bucuresti , #stiri Ilie Nastase