Presedintele WTA, acuze dure la adresa lui Ilie Nastase: Nu avea ce cauta la ceremonia de la Madrid

Duminica, 14 Mai 2017, ora 08:06
10604 citiri
Presedintele WTA, acuze dure la adresa lui Ilie Nastase: Nu avea ce cauta la ceremonia de la Madrid
Foto: hepta.ro

Ilie Nastase, primul numar 1 din istoria computerizata a tenisului masculin, a luat parte sambata seara la ceremonia de premiere in urma careia Simona Halep si-a primit trofeul de la turneul WTA Masters 1000 de la Madrid, turneu pe care Simona l-a castigat de doua ori la rand.

Halep a trecut in 3 seturi de Kiki Mladenovici, dupa o finala extrem de disputata, scor 7-5, 6-7 (5), 6-2, o finala pe care ati urmarit-o LIVE pe Ziare.com:

Simona Halep castiga din nou turneul lui Tiriac de la Madrid

Dupa aceasta finala, presedintele WTA, Steve Simon, a tinut sa adreseze un mesaj de felicitare pentru Simona Halep, dar si pentru Mladenovici, un mesaj in care nu l-a uitat totusi pe Ilie Nastase, suspendat in acest moment provizoriu de ITF:

"A fost o finala frumoasa si le felicit din suflet pe Simona si Kristina pentru prestatia lor extraordinara. Singurul lucru care a umbrit ziua a fost faptul ca domnul Nastase a fost invitat sa participe la ceremonia de decernare a trofeului. Nu avea ce cauta pe teren la ceremonie. Este suspendat provizoriu de ITF pentru comportamentul sau jignitor si i-am revocat privilegiile de acreditare la evenimentele WTA pe perioada investigatiei. A fost iresponsabil si inacceptabil din partea Madrid Open sa ii confere un rol oficial. Turneul de la Madrid este de nivel Premier si la cele mai inalte standarde de profesionism si leadership, ceea ce nu s-a vazut dupa finala", a tinut sa transmita Simon printe-un comunicat oficial.

Se cunoaste faptul ca Ilie Nastase a fost suspendat provizoriu de ITF, dupa incidentele grave facute de capitanul nejucator al Romaniei, in timpul partidei Romania - Marea Britanie, din cadrul barajului de mentinere al FedCup, in luna aprilie.

ITF urmeaza sa ia si o decizie finala in privinta fostului mare sportiv roman, dar pana atunci, el este suspendat provizoriu si nu poate sa mearga in viitorul apropiat nici la Roland Garros si nici la Wimbledon, ambele turnee de Grand Slam fiind organizate sub egida ITF.

D.A.

#Ilie Nastase acuzat de presedinte WTA, #presedinte WTA acuze dure la Ilie, #Nastase premiere Simona Halep la Madrid , #stiri Ilie Nastase