Prima reactie a lui Ilie Nastase dupa scandalul izbucnit ca urmare a participarii lui la turneul de la Madrid

Joi, 18 Mai 2017, ora 13:27
9048 citiri
Prima reactie a lui Ilie Nastase dupa scandalul izbucnit ca urmare a participarii lui la turneul de la Madrid
Foto: Twitter Mutua Madrid

Ilie Nastase a oferit prima reactie dupa scandalul izbucnit din cauza participarii sale la ceremonia de premiere la turneul organizat de Ion Tiriac la Madrid.

Presedintele WTA, Steve Simion, a criticat dur prezenta lui Ilie Nastase la Madrid, insa fostul mare tenismen roman sustine ca suspendarea provizorie pe care a primit-o de la Federatia Internationala de Tenis se aplica doar la evenimentele ITF, nu la cele WTA sau ATP.

"Am observat ca a existat, din nefericire, o neintelegere cu privire la efectele suspendarii provizorii impuse in cursul investigatiei. In urma solicitarii mele, ITF a clarificat in mod oficial la 12 mai 2017 ca suspendarea provizorie 'se aplica doar evenimentelor ITF si, deci, nu include Grand Slam-urile'. Organizatorii turneelor de Grad Slam vor fi informati despre continutul acestei clarificari", se arata intr-un comunicat remis de Ilie Nastase.

Ilie Nastase a fost prezent sambata seara la ceremonia de premiere a probei feminine a turneului de la Madrid, competitie castigata, pentru al doilea an consecutiv, de Simona Halep.

Ilie Nastase a fost suspendat provizoriu de ITF pentru comentariile legate de culoare copilului Serenei Williams si jignirile aduse echipei de Fed Cup a Marii Britanii.

Ca urmare a acestei suspendari, organizatorii de la Wimbledon si Roland Garros au anuntat ca nu-l vor mai invita pe fostul mare tenismen roman la editiile din acest an.

I.G.

#Ilie Nastase reactie, #Ilie Nastase turneu Madrid, #Ilie Nastase suspendat provizoriu , #stiri Ilie Nastase