Rautatea lui Ilie Nastase (Opinii)

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 27 Aprilie 2015, ora 21:58
12121 citiri
Rautatea lui Ilie Nastase (Opinii)
Foto: Murray Sanders/ Daily Mail

Ilie Nastase nu se detaseaza de porecla "Nasty" nici macar acum, la ani buni de la retragerea din activitate. Primul lider ATP din istorie provoaca in continuare reactii dintre cele mai diverse prin declaratiile sau gesturile sale.

Aceasta "rautate" a celui mai bun tenismen roman din toate timpurile poate fi observata foarte usor atunci cand acesta este rugat sa comenteze rezultatele sau evolutiile sportivilor aflati in activitate, fie ca acestia se numesc Horia Tecau, Simona Halep sau, mai nou, Andreea Mitu.

Nastase avea toate atuurile pentru a ramane in centrul atentiei si dupa retragerea din activitate, insa din momentul in care a "agatat racheta in cui" a stat tot timpul in umbra prietenului Ion Tiriac.

Acesta din urma a dat lovitura in afaceri, a fost antrenor de succes si este, in prezent, unul dintre cele mai respectate nume din tenisul mondial.

Nastase, in schimb, s-a transformat aproape peste noapte in "vioara a doua" din acest parteneriat de-o viata cu Tiriac si este cunoscut mai mult pentru ceea ce a fost si mai putin pentru ceea ce este. Chiar si atunci cand a condus Federatia Romana de Tenis a parut, exagerand putin, omul care nu face altceva decat sa puna in aplicare planurile lui Tiriac.

In schimb, el s-a remarcat prin dese si controversate aparitii in publicatiile mondene, lucru care i-a stirbit si mai mult din autoritatea pe care ar fi trebuit s-o aiba macar in trenisul romanesc, daca nu chiar si in cel mondial.

Rautatea lui Ilie Nastase este, pe undeva, de inteles. In timp ce prietenul Tiriac sau Virginia Ruzici, un alt nume urias al acestui sport, au ramas conectati la tenis si dupa retragerea, ambii avand chiar performante notabile, "Nasty" s-a rupt complet de fenomen, mai ales dupa esecul cu Academia pe care voia sa infiinteze.

Astfel ca atunci cand este intrebat despre Andreea Mitu, de exemplu, el raspunde natural ca n-a auzit de aceasta fata. Dar nu pentru jucatoarea este atat de slaba incat n-a intrat pe "radarul" lui Nastase, ci pentru ca acest "radar" al lui Ilie are cu totul si cu totul alte prioritati decat tenisul in momentul de fata.

Si poate ca exista si un soi de gelozie pe cei care vin din urma si care, cel putin in cazul Simonei Halep, l-ar putea depasi in ceea ce priveste performantele sportive.

De aceea poate ca declaratiile sale despre tenis n-ar mai trebui privite ca ale fostului campion de la US Open si Roland Garros, ci ca ale senatorului care se afiseaza la Wimbledon in uniforma de general al Armatei Romane.

Citește și:
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Sorin Grindeanu, somat să oprească „petrecerea cu muzică şi brânzeturi fine” din trenul regal pe 1 decembrie. „Blasfemie lăutărească”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, îi cere ministrului Transporturilor să stopeze o petrecere privată, cu muzică lăutărească, ce ar urma să fie organizată în vagoanele...
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Funcția obținută de Marcel Ciolacu în rândul social-democraților europeni. „Acest post mă onorează”
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 26 noiembrie, că numirea sa ca vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste la nivelul Europei Centrale şi de Est reprezintă o...
Echipe
M
V
E
I
G
P
2
1
1
0
2 - 1
4
2
1
1
0
2 - 1
4
2
1
0
1
3 - 3
3
2
0
0
2
1 - 5
0