Rautatea lui Ilie Nastase (Opinii)

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 27 Aprilie 2015, ora 21:58
12151 citiri
Rautatea lui Ilie Nastase (Opinii)
Foto: Murray Sanders/ Daily Mail

Ilie Nastase nu se detaseaza de porecla "Nasty" nici macar acum, la ani buni de la retragerea din activitate. Primul lider ATP din istorie provoaca in continuare reactii dintre cele mai diverse prin declaratiile sau gesturile sale.

Aceasta "rautate" a celui mai bun tenismen roman din toate timpurile poate fi observata foarte usor atunci cand acesta este rugat sa comenteze rezultatele sau evolutiile sportivilor aflati in activitate, fie ca acestia se numesc Horia Tecau, Simona Halep sau, mai nou, Andreea Mitu.

Nastase avea toate atuurile pentru a ramane in centrul atentiei si dupa retragerea din activitate, insa din momentul in care a "agatat racheta in cui" a stat tot timpul in umbra prietenului Ion Tiriac.

Acesta din urma a dat lovitura in afaceri, a fost antrenor de succes si este, in prezent, unul dintre cele mai respectate nume din tenisul mondial.

Nastase, in schimb, s-a transformat aproape peste noapte in "vioara a doua" din acest parteneriat de-o viata cu Tiriac si este cunoscut mai mult pentru ceea ce a fost si mai putin pentru ceea ce este. Chiar si atunci cand a condus Federatia Romana de Tenis a parut, exagerand putin, omul care nu face altceva decat sa puna in aplicare planurile lui Tiriac.

In schimb, el s-a remarcat prin dese si controversate aparitii in publicatiile mondene, lucru care i-a stirbit si mai mult din autoritatea pe care ar fi trebuit s-o aiba macar in trenisul romanesc, daca nu chiar si in cel mondial.

Rautatea lui Ilie Nastase este, pe undeva, de inteles. In timp ce prietenul Tiriac sau Virginia Ruzici, un alt nume urias al acestui sport, au ramas conectati la tenis si dupa retragerea, ambii avand chiar performante notabile, "Nasty" s-a rupt complet de fenomen, mai ales dupa esecul cu Academia pe care voia sa infiinteze.

Astfel ca atunci cand este intrebat despre Andreea Mitu, de exemplu, el raspunde natural ca n-a auzit de aceasta fata. Dar nu pentru jucatoarea este atat de slaba incat n-a intrat pe "radarul" lui Nastase, ci pentru ca acest "radar" al lui Ilie are cu totul si cu totul alte prioritati decat tenisul in momentul de fata.

Si poate ca exista si un soi de gelozie pe cei care vin din urma si care, cel putin in cazul Simonei Halep, l-ar putea depasi in ceea ce priveste performantele sportive.

De aceea poate ca declaratiile sale despre tenis n-ar mai trebui privite ca ale fostului campion de la US Open si Roland Garros, ci ca ale senatorului care se afiseaza la Wimbledon in uniforma de general al Armatei Romane.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

O nouă ieșire a ”deputatului Shaormă”. Pesedistul Adrian Solomon și-a comparat alegătorii cu niște șoareci VIDEO
O nouă ieșire a ”deputatului Shaormă”. Pesedistul Adrian Solomon și-a comparat alegătorii cu niște șoareci VIDEO
În timpul unei conferințe de presă ce a avut loc la Vaslui, deputatul PSD Adrian Solomon a făcut declarații jignitoare, în stilul binecunoscut, la lansarea candidaților pentru alegerile...
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Modificările pe care guvernanții le-au făcut în privința calendarului de alegeri trebuie și puse în aplicare de către autoritățile locale în lunile care urmează. În luna martie începe...
#Ilie Nastase declaratii, #Ilie Nastase Halep, #Ilie Nastase Fed Cup Romania , #stiri Ilie Nastase