Ministrul Sarbu vrea sa vanda pesti chinezilor

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 18:35
1657 citiri
Ministrul Sarbu vrea sa vanda pesti chinezilor
Foto: bigpicture.tupepad.com

Ignorand zicala "sa nu vinzi castraveti gradinarului", ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, vrea sa ii determine pe chinezi sa cumpere ... peste din apele autohtone.

Facand abstractie de Marea Galbena, Marea Chinei de Sud, ca sa nu mai vorbim de Oceanul Pacific, care scalda tarmurile tarii marelui zid chinezesc, domnia sa i-a invitat marti pe afaceristii chinezi sositi la Bucuresti sa investeasca in agricultura si piscicultura noastra.

Tema vizitei delegatiei reprezentantilor Bancii pentru Dezvoltarea Agriculturii din Republica Chineza a constituit-o "cooperarea bilaterala in domeniul agriculturii, industriei alimentare si asigurarii securitatii alimentare".

"Vizita are loc si in contextul deschiderii, de catre partea chineza, a manifestarilor prilejuite de implinirea a 60 de ani de la initierea legaturilor diplomatice si de prietenie ale Romaniei si Republicii Populare Chineze", se arata in comunicatul ministerului Agriculturii.

Potrivit acestuia, bancherii "cu ochi oblici" ar dori sa finanteze operatiuni cu caracter comercial sau unitati mixte de productie destinate exportului in Republica Populara Chineza.

Sectoarele pe care s-a pus accent in cadrul acestei prime intalniri au fost infrastructura sistemului de irigatii, pescuitul si acvacultura, investitiile in spatiile de depozitare ale legumelor si fructelor, sectorul forestier.

"Ambele parti au concluzionat ca sectorul alimentar si agricol prezinta un potential semnificativ pentru intarirea cooperarii bilaterale comerciale, Romania avand posibilitatea reala de dezvoltare a exportului si de atragere a unor investitii masive.

Pentru a concretiza cele discutate, cele doua parti au decis organizarea unor vizite, la nivel tehnic, ai potentialilor investitori din Republica Populara Chineza in Romania", conchide sursa citata.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#afaceri agricultura peste, #relatii Romania China, #intalnire Sarbu chinezi , #ministrul Agriculturii