Sarbu: Agricultura romaneasca este la nivelul anilor '60

Joi, 18 Iunie 2009, ora 17:16

   

Sarbu: Agricultura romaneasca este la nivelul anilor '60
Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat joi, la Timisoara, ca Romania a ramas la nivelul anului 1965 in ceea ce priveste productia agricola pe plan european.

In opinia acestuia, cercetarea agricola ar trebui sa fie mai bine sustinuta deoarece este promotorul progresului, informeaza Agerpres preluat de Jurnalul National online.

Ilie Sarbu a subliniat ca agricultorii romani oricum nu sunt egali cu cei din spatiul comunitar, existand diferente mari intre subventii si multe alte aspecte, care trebuie renegociate, iar toate acestea vin intr-un an care nu este deloc unul fericit, nici pentru Romania, nici pentru Europa, nici pentru restul lumii.

Din acest motiv, ministrul Agriculturii a atras atentia asupra faptului ca in momentele de criza, aceasta ramura a economiei ramane singura sansa, iar clasa politica, in totalitate, trebuie sa-si intoarca privirile, cu toata responsabilitatea, spre agricultura, ca unica alternativa viabila intr-un astfel de context.

Ilie Sarbu a participat joi la deschiderea celei de-a VII-a editii a expozitiei internationale de echipamente si produse din domeniul agriculturii, industriei alimentare si zootehniei, "TimAgralim 2009", care va ramane deschisa pana duminica, inclusiv.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1392 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
SS-Independentul
rank 1
Iar politicienii mioritici se afla la nivelul anilor '30...Chicago sub AlCapone...
Nu degeaba si bancul ala : toate tarile se afla in sec. XXI, numai Romania si Japonia...Cum asa ?...Pai, in vreme ce Japonia este in sec. XXII, Romania este in sec. XIX...
m1ha1
rank 1
da da
asta o stim.
1 fata de 68 e ceva nu ?
taranu roman
rank 1
tara nimanui
Este adevarat dar d-voastra ce ati facut atitia ani cit ati fost ministru? Constatarea asta pote sa o faca orice taran ...Nu spune nimeni sa va atingeti de dreptul la proprietate dar trebuia , trebuie , urgent sa aduceti o lege prin care sa reparati in parte farimitarea tarlalelor , solelor ca sa se poata face o agricultura intensiva cu productie buna ...Impuneti acolo unde este cazul sa fie arendate daca nu pot fi muncite terenurile in suprafete de milioane de hectare, protejind atit taranu proprietar dar si arendatorul dind fiecaruia posibilitatea sa cistige .. trebuia sa subventionati tractoare romanesti , sa nu desfiintati fabricile producatoare de utilaje agricole ... Dar multa vorba , doi bani nu face ... asa tara , asa popor , asa conducator ....
spirache
rank 1
palavre,
este la nivelul sec 19,nu iti este rusine sa spui asa ceva ,dupa ce voi ati adus-o in acest secol,mare nenorocit mai poti fi .Pai in 1965 nu exista atat pamant nelucrat ca acum,incepuse irigarea culturilor,mecanizarea era in ascensiune,pe cand acum cu calul si boul nu poti face agricultura performanta,iar in UE nu sunt tarani cu petece[prosoape]de pamant ca de sunt capitalisti,ei sunt fermieri cu parcele de sute de ha.nu ca la noi,pot folosi finantarea ca sunt productivi,si nici nu fura ca la noi.Nu pot sa mai scriu cand vad cata demagogie si prostie in tara aceasta.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor