Sarbu: E exclus sa plec de la Ministerul Agriculturii

Luni, 12 Ianuarie 2009, ora 20:00
3202 citiri
Sarbu: E exclus sa plec de la Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat luni ca exclude varianta parasirii conducerii Ministerului Agriculturii pentru a prelua postul de vicepremier, asa cum intentioneaza sa propuna unii dintre colegii de partid.

Ilie Sarbu a precizat pentru NewsIn ca marti conducerea PSD va avea o noua sedinta in care va discuta situatia creata de retragerea sprijinului politic pentru Gabriel Oprea.

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat ca ii va propune premierului Emil Boc ca Dan Nica, vicepremier, sa fie ministru interimar si la Interne, dupa ce a anuntat ca Oprea a ramas fara sprijinul politic al partidului si ca propune excluderea lui din PSD.

Ministrul Agriculturii a declarat ca nu vrea sa paraseasca ministerul, deoarece a inceput deja sa rezolve o parte din probleme din agricultura si ca vrea sa duca aceste proiecte la bun sfarsit.

Dan Nica, propus de Mircea Geoana pentru a ocupa interimar postul de ministru al Internelor, ar putea deveni titular al portofoliului, iar postul de vicepremier pe care il lasa liber sa-i revina ministrului Agriculturii, Ilie Sarbu, au declarat luni pentru NewsIn surse din PSD.

Sursele citate mai spun ca ministerul Agriculturii ar urma sa-i revina lui Valeriu Steriu, al carui nume a fost vehiculat si in decembrie pentru acest post.

O alta varianta ce a fost luata in calcul zilele acestea in PSD a fost ca vicepresedintele Liviu Dragnea sa preia portofoliul de la Interne, insa acest scenariu ar putea sa nu se materializeze intr-o decizie intrucat vicepresedintele pesedist nu ar fi agreat de PD-L si de Traian Basescu, in special pentru ca despre el au existat informatii ca ar fi vizat intr-un dosar de competenta DNA.

Comitetul Executiv al Consiliului Organizatiei Judetene PSD Ilfov a decis luni, intr-o sedinta extraordinara, ca BPN al PSD a actionat nestatutar in cazul Oprea, ca doar CEX si Consiliul National decid retragerea sprijinului politic, iar excluderea e o prerogativa a filialei.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Ilie Sarbu, #plecare Ministerul Agriculturii, #interimat Interne , #ministrul Agriculturii