Ilie Sarbu: Cand Boc devine nervos, te demite!

Marti, 23 Februarie 2010, ora 23:45
1488 citiri
Ilie Sarbu: Cand Boc devine nervos, te demite!

Senatorul PSD Ilie Sarbu, fost ministru al Agriculturii in Guvernul Boc II, spune ca prin declaratiile lor referitoare la impozitarea pensiilor si anularea alocatiilor pentru copii, Sebastian Vladescu si Mihai Seitan "au testat piata", lucru ce l-a enervat pe Emil Boc si de aceea a aparut zvonul cu remanirea.

"Cand Boc devine nervos, are aceasta arma: te demite. Am vazut si eu scene din astea. Dincolo de asta, ramane gafa celor doi ministri, sub conducerea lui Boc. Am vazut ca acum se incearca reveniri asupra declaratiilor facute in lift, pe scarile ministerului, lucruri care nu se fac cand e vorba de o tema atat de importanta", a spus Ilie Sarbu, la Antena3.

Sarbu a insistat, insa, spre nemultumirea consilierului lui Vladescu, Dan Bittman care a intervenit in emisiune, ca ceea ce au facut cei doi ministri a fost "un test".

Dan Bittman i-a gasit scuza lui Vladescu: Nu se pot face minuni in Romania

"Se obisnuieste in Guvern si lucrul asta. Anunti prima data pe piata o anumita tema, vezi care este efectul si dupa aceea implementezi sau nu. Daca efectul este catastrofal, imediat ameninti ministii si le spui sa nu-si mai permita sa faca declaratii daca nu au acordul Guvernului, ceea ce este corect din acest punct de vedere.

Daca nu s-a discutat in Guvern, daca decizia nu a fost luata intr-un for de conducere al partidului, e greu sa accepti ca cineva a iesit asa, de-o data, si face declaratii. De aceea nu cred in varianta ca totul a fost intamplator. A fost planificat si s-a asteptat reactia. Reactia a fost cat se poate de dezastruoasa si acum se incearca o reparare", a mai spus Sarbu.

Teoria sa a fost sustinuta si alt invitat al emisiunii, prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban.

"Declaratiile sunt pe linia invatatorului. In precampanie, Basescu a speriat pensionarii ca nu mai sunt bani de pensii si de salarii. A speriat si angajatii din sectorul public ca nu mai sunt bani in sectorul public. Ca atare, ministrii respectivi au avut de la cine sa invete", a conchis Orban.

Boc ii ameninta cu remanierea pe Vladescu si Seitan

Boc ii lauda pe Vladescu si Seitan

Premierul, insa, a negat marti seara, la o emisiune de la B1 TV, informatia conform careia i-ar fi amenintat cu remanierea pe Seitan si Vladescu, ba chiar i-a laudat.

"Este adevarat ca unii colegi au tentatia de a nu rezista microfonului si de a raspune la primul care le este pus in fata. Dar dincolo de asta, astazi (marti, n.red.), prin munca lor (a lui Vladescu si a lui Seitan, n.red.), am reusit sa aprobam un proiect extrem de important pentru mediul de afaceri si care va crea noi locuri de munca", a spus Boc, precizand ca este vorba despre proiectul care prevede ca firmele care angajeaza someri beneficiaza timp de sase luni scutirea de plata contributiilor scoiale.

Emil Boc: Unii colegi au tentatia de a nu rezista microfonului

Pozitia lui Boc a fost confirmata si de ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, care a precizat, la Europa FM, ca nu s-a pus problema demiterii celor doi, ci doar li s-a atras atentia sa faca diferenta intre opiniile personale si politicile pe care trebuie sa le aplice.

"Nu s-a pus problema demiterii celor doi! A fost o discutie despre faptul ca atunci cand esti ministru si te exprimi in public trebuie sa fii mai atent si sa faci o diferenta intre opiniile personale si politicile pe care le pui in practica", a spus Udrea.

Udrea: Vladescu trebuie sa faca diferenta dintre opinii personale si politici

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Ilie Sarbu Boc remaniere, #Vladescu Seitan Boc remaniere, #impozitare pensii Vladescu , #PSD