Ilie Sarbu cere o comisie din strainatate pentru "sanatatea lui Basescu"

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 12:58
3683 citiri
Ilie Sarbu cere o comisie din strainatate pentru "sanatatea lui Basescu"
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Ilie Sarbu crede ca presedintele Traian Basescu are nevoie de o comisie internationala care sa ii evalueze starea de sanatate, dupa ce acesta a anunta ca refuza sa semneze memorandumul guvernului cu FMI.

"S-ar putea din punct de vedere al sanatatii sa nu mai poata. Si asta e foarte grav. Am ajuns in faza in care nu stie ce face. E cea mai grava situatie de pana acum", a spus Ilie Sarbu.

Senatorul PSD se gandeste la convocarea unei comisii de medici din strainatate care sa faca o evaluare a starii de sanatate a presedintelui Basescu. "E o comisie care il verifica anual. Totdeauna a spus ca e sanatos tun. Or, il vedeti si dumneavoastra ca are probleme de sanatate. Sunt vizibile, dar asta nu trebuie sa ii tulbure si decizia politica.

Ilie Sarbu: Basescu vrea sa dea foc Romaniei, se apropie de dementa

E un lucru foarte grav. O comisie medicala, poate una neutra, adusa din afara, sa ii faca o evaluare, ca altfel mergem din razboi in razboi", a declarat Ilie Sarbu.

Sarbu a negat ca in PSD sau USL exista ideea suspendarii presedintelui Traian Basescu, acesta fiind motivul pentru care cere o comisie medicala.

"Astea sunt in Constitutie, sunt parghiile pe care le avem la dispozitie. N-am spus ca una sau alta, eu nici nu sunt adeptul sa mai mergem iarasi acum la suspendari. Dar trebuie sa inteleaga ca nu mai poate face ce vrea din tara asta. Sa-si revina, daca mai poate", zice socrul premierului Victor Ponta.

In cazul in care presedintele Romaniei este declarat in incapacitatea exercitarii functiei sale, postul este preluat de numarul doi in stat, respectiv presedintele Senatului.

Senatorul Ilie Sarbu a avut una dintre cele mai virulente reactii la anuntul facut de presedintele Traian Basescu ca nu va semna ratificarea acordul Stand by cu FMI convenit cu guvernul roman. El l-a acuzat luni pe Traian Basescu ca "se apropie de dementa".

Ponta, despre declaratiile lui Basescu pe tema memorandumului cu FMI: Lipsa de discernamant

In acelasi timp, liderul senatorilor PSD a respins orice incercare de negociere si discutie cu presedintele Basescu. "S-au incercat toate variantele. Nu respecta nimic. Ne intalnim cu totii, astazi vom vedea. Il putem si ignora, cum l-am mai ignorat. Dar problema nu-i a noastra, e a lui, e vizibil".

Presedintele Traian Basescu a anuntat luni ca nu va semna acordul cu FMI, motivul find intentia guvernului Ponta de a majora acciza pe carburanti cu 7 eurocenti.

Basescu: Nu semnez memorandumul cu FMI, din cauza accizei la carburanti

"Am decis sa nu aprob acest memorandum, pentru ca pe pagina a treia este facuta mentiunea, la obligatiile pe care si le asuma Guvernul: Majorarea accizei la carburanti cu 7 eurocenti pe litru. Am atentionat Guvernul, am atentionat Parlamentul: Nu semnez acest memorandum, pentru ca ce fac este fara precedent", a declarat Traian Basescu.

Potrivit sefului statului, cresterea efectiva la pompe va fi de 12 eurocenti, adica de peste 50 de bani pe litru, insemnand o majorare cu 8 la suta a pretului carburantilor, ceea ce ar anula cresterea pensiilor si a salariului minim, precum si a salariilor medicilor si profesorilor.

FMI intervine in scandalul Basescu-Ponta: Ar accepta rediscutarea masurilor din acord

FMI si Comisia Europeana au anuntat marti ca au luat act de refuzul presedintelui Traian Basescu, ca monitorizeaza situatia, ca asteapta o pozitie oficiala privind eventuale modificari ale acordului si au indemnat guvernul roman sa-si mentina obiectivele bugetare privind pastrarea deficitului la 2,2% din PIB.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Ilie Sarbu Basescu comisie medicala internationala, #Ilie Sarbu Basescu incapacitate bolnav, #Ilie Sarbu Basescu comisie medici strainatate , #PSD
Comentarii