Ilie Sarbu: Daca Geoana devine presedinte, este posibil ca PSD sa dea premierul

Duminica, 19 Iulie 2009, ora 23:26
869 citiri

Vicepresedintele PSD, Ilie Sarbu, care detine si functia de ministru al Agriculturii, a declarat ca exista si posibilitatea ca PSD sa dea premierul in cazul in care Mircea Geoana castiga alegerile prezidentiale.

Intrebat daca actuala coalitie va mai rezista in conditiile in care Geoana devine presedinte, Sarbu a declarat ca depinde foarte mult de cine intra in turul doi.

"Daca in turul doi intra Traian Basescu si Mircea Geoana si in jurul lui Mircea Geoana se formeaza o colitie puternica pentru a-l sustine e una, daca in jurul lui Traian Basescu se formeaza o coalitie puternica e altceva. In mod normal ar trebui sa reziste actuala coalitie", a afirmat vicepresedintele PSD.

Referitor la formarea unei noi coalitii dupa alegerile prezidentiale, Ilie Sarbu a declarat ca este foarte greu de anticipat ce se intampla atunci cand partidul tau pierde, dar mai ales cand partidul tau castiga. Vicepresedintele PSD a adaugat ca Geoana nu risca sa piarda functia de presedinte al partidului, daca pierde alegerile prezidentiale.

"Nu risca nimic, pentru ca va castiga alegerile prezidentiale si atunci nu va mai putea fi si presedintele partidului", a spus Ilie Sarbu.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, declara in luna mai la Realitatea TV ca, daca va castiga alegerile prezidentiale, va fi facuta si o recalibrare a majoritatii, in sensul ca formatiunea sa trebuie sa dea premierul.

Mircea Geoana nu a spus insa cine ar putea sa fie viitorul premier desemnat de PSD, mentionand ca, potrivit Statutului partidului, Congresul e cel care propune candidatul de prim-ministru. Intrebat cine o sa fie premierul PSD, Geoana a spus ca "vom vedea la momentul potrivit", adaugand insa, in urma unei alte intrebari, ca are in minte mai multi colegi pentru acest post.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Ilie Sarbu, #Mircea Geoana, #alegeri prezidentiale 2009, #premier PSD , #PSD