Ilie Sarbu, despre confiscarea averilor: N-are rost sa venim cu inventii

Joi, 07 Iulie 2011, ora 15:18
1650 citiri
Ilie Sarbu, despre confiscarea averilor: N-are rost sa venim cu inventii

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat ca USL nu intentioneaza sa obstructioneze ideea in sine de confiscare a averilor, insa a atras atentia ca trebuie respectate directivele europene, aratand ca varianta Uniunii este europeana, pe cand Guvernul vine cu "inventii".

"USL a depus proiectul lui de lege cu cateva zile inainte. Guvernul a fost pus cumva intr-o situatie delicata si s-a grabit sa treaca ieri (miercuri, 6 iulie-n.r.) in sedinta acest proiect al lor. Victor Ponta a declarat ca daca nu sunt de acord cu proiectul nostru, o sa-l votam pe al lor. De multe ori, aceste legi pe care le facem la concurenta cateodata trec dincolo de ceea ce se intampla in UE si chiar in lume.

Venim noi cu Agentia Nationala de Integritate, cu DNA-ul, toate institutiile acestea care s-au creat cateodata special pentru Romania si care n-au dat rezultatele pe care le asteapta de la noi nici SUA, care au devenit un fel de diriginte al nostru, si nici UE", sustine, la RFI, senatorul PSD.

Ilie Sarbu precizeaza ca proiectul USL privind confiscarea averii este unul european.

"Proiectul nostru este un proiect european. N-am facut nimic mai mult decat am luat o directiva europeana si am adaptat-o la ceea ce se intampla in legislatia noastra. Noi nu obstructionam ideea in sine. Trebuie sa se faca ceva in aceasta zona a imbogatirilor fara cauza si a veniturilor ilicite, dar noi am incercat sa facem ceea ce face Europa, ce face toata lumea, sa nu mai devenim un caz special doar pe hartie.

Guvernul a venit cu propriul proiect ca sa arate - domnul Boc fiind, sigur, jurist de meserie, mare profesor de Drept - ca e capabil... pentru ca tot au amenintat cu schimbarea Constitutiei, stim ca nu se poate face lucrul acesta asa de repede, apoi au venit cu propuneri de reorganizare teritoriala, toate au esuat in sesiunea care s-a incheiat si atunci a venit cu acest proiect care sa ne mai ocupe noua timpul si sa discutam despre proiecte care se vor aplica in perioada urmatoare si sa uitam de realitatea zilei, de ceea ce se intampla in invatamant, sanatate, pensionarii si celelalte domenii", a mai spus Ilie Sarbu.

Liderul senatorilor PSD crede ca "n-are rost sa venim noi cu inventii, atata vreme cat suntem obligati prin tratatul de aderare sa adoptam toate directivele europene, nu sa venim noi cu inventii", aluzie la proiectul Guvernului privind confiscarea extinsa a averii.

Citeste mai mult despre Ilie Sarbu, despre confiscarea averilor: N-are rost sa venim cu inventii pe RFI.ro

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Fandaxia Dianei Șoșoacă: Ce au arătat analizele după ce senatoarea a susținut că a primit un plic suspect de la ”sistem”
Fandaxia Dianei Șoșoacă: Ce au arătat analizele după ce senatoarea a susținut că a primit un plic suspect de la ”sistem”
Senatoarea Diana Șoșoacă a declarat marți, 27 februarie, că a fost informată de SPP cu o zi înainte despre faptul că a primit un plic ”suspect” care conţine ”o substanţă...
Liderul PNL, despre vila de lux RA-APPS care i s-ar pregăti lui Iohannis: ”Nu cred că trebuie să speculaţi pe chestia asta, sincer”
Liderul PNL, despre vila de lux RA-APPS care i s-ar pregăti lui Iohannis: ”Nu cred că trebuie să speculaţi pe chestia asta, sincer”
Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 27 februarie, că, din informaţiile sale, nu s-a făcut nicio solicitare pentru ca şeful statului, Klaus Iohannis, să...
#Ilie Sarbu confiscare averi, #proiect guvern averi ilicite, #extindere confiscare averi , #PSD