Ilie Sarbu, despre confiscarea averilor: N-are rost sa venim cu inventii

Joi, 07 Iulie 2011, ora 15:18
988 citiri
Ilie Sarbu, despre confiscarea averilor: N-are rost sa venim cu inventii

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat ca USL nu intentioneaza sa obstructioneze ideea in sine de confiscare a averilor, insa a atras atentia ca trebuie respectate directivele europene, aratand ca varianta Uniunii este europeana, pe cand Guvernul vine cu "inventii".

"USL a depus proiectul lui de lege cu cateva zile inainte. Guvernul a fost pus cumva intr-o situatie delicata si s-a grabit sa treaca ieri (miercuri, 6 iulie-n.r.) in sedinta acest proiect al lor. Victor Ponta a declarat ca daca nu sunt de acord cu proiectul nostru, o sa-l votam pe al lor. De multe ori, aceste legi pe care le facem la concurenta cateodata trec dincolo de ceea ce se intampla in UE si chiar in lume.

Venim noi cu Agentia Nationala de Integritate, cu DNA-ul, toate institutiile acestea care s-au creat cateodata special pentru Romania si care n-au dat rezultatele pe care le asteapta de la noi nici SUA, care au devenit un fel de diriginte al nostru, si nici UE", sustine, la RFI, senatorul PSD.

Ilie Sarbu precizeaza ca proiectul USL privind confiscarea averii este unul european.

"Proiectul nostru este un proiect european. N-am facut nimic mai mult decat am luat o directiva europeana si am adaptat-o la ceea ce se intampla in legislatia noastra. Noi nu obstructionam ideea in sine. Trebuie sa se faca ceva in aceasta zona a imbogatirilor fara cauza si a veniturilor ilicite, dar noi am incercat sa facem ceea ce face Europa, ce face toata lumea, sa nu mai devenim un caz special doar pe hartie.

Guvernul a venit cu propriul proiect ca sa arate - domnul Boc fiind, sigur, jurist de meserie, mare profesor de Drept - ca e capabil... pentru ca tot au amenintat cu schimbarea Constitutiei, stim ca nu se poate face lucrul acesta asa de repede, apoi au venit cu propuneri de reorganizare teritoriala, toate au esuat in sesiunea care s-a incheiat si atunci a venit cu acest proiect care sa ne mai ocupe noua timpul si sa discutam despre proiecte care se vor aplica in perioada urmatoare si sa uitam de realitatea zilei, de ceea ce se intampla in invatamant, sanatate, pensionarii si celelalte domenii", a mai spus Ilie Sarbu.

Liderul senatorilor PSD crede ca "n-are rost sa venim noi cu inventii, atata vreme cat suntem obligati prin tratatul de aderare sa adoptam toate directivele europene, nu sa venim noi cu inventii", aluzie la proiectul Guvernului privind confiscarea extinsa a averii.

Citeste mai mult despre Ilie Sarbu, despre confiscarea averilor: N-are rost sa venim cu inventii pe RFI.ro

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...