Ilie Sarbu: Exclus sa renuntam la inlocuirea lui Mircea Geoana!

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 11:06
2284 citiri
Ilie Sarbu: Exclus sa renuntam la inlocuirea lui Mircea Geoana!
Foto: Arhiva

Este exclus ca PSD sa renunte la inlocuirea lui Mircea Geoana din fruntea Senatului, sustine liderul senatorilor social-democrati, Ilie Sarbu.

Acesta a declarat pentru Rfi ca Geoana "nu are limita" si a ajuns presedinte al Camerei superioare datorita lui. Cand era sef la partid, Mircea Geoana "simula ca-i mare presedinte", mai afirma Ilie Sarbu.

"Exclus! Decizia a fost clara: BPN-ul s-a pronuntat, grupul s-a pronuntat, acum sigur ca apar si alte puncte de vedere post-factum. Presedintele partidului s-a pronuntat si el foarte clar, hotarat. Nu mai traim perioada in care la Biroul Permanent luam hotararea, iar cand iesim la presa, comunicam altceva. S-a terminat! Asta ne-a dus unde ne-a dus, suntem de-atatia ani in Opozitie", a fost raspunsul social democratului cand a fost intrebat daca renunta la inlocuirea lui Mircea Geoana.

Ilie Sarbu ii transmite lui Mircea Geoana ca datorita lui a ajuns presedintele Senatului.

"Vreau sa-i amintesc si n-am facut-o public niciodata si-mi pare rau ca m-a provocat, dar vad ca omul asta n-are limita, merge din rau in mai rau, vreau sa-i reamintesc ca el a ajuns presedinte al Senatului datorita mie, pentru ca eu eram atunci presedinte al Senatului. Am fost si acuzat public ca am negociat cu presedintele Basescu.

Am negociat pentru ca mi-a dat partidul mandat sa negociez, iar el era disperat, n-avea drum de intoarcere, partidul ii cerea sa-l duca la guvernare si accepta orice la vremea aia. Eu am avut bunul simt si am spus cu el de fata ca nu pot sa raman eu in continuare presedinte al Senatului, pentru ca acest post mi se pare corect sa-l aiba presedintele partidului", a mai explicat social democratul.

Ilie Sarbu mai dezvaluie ca Mircea Geoana nu a participat nici la formarea Guvernului.

"Cum ne-a facut el? Pe Ponta l-a facut el om? N-a hotarat el, ca ati vazut componenta Guvernului nostru, decizia s-a luat in Biroul Permanent. N-a fost Geoana piesa principala, asa cum ati putea sa banuiti. Altii au decis Guvernul. A stat si el printre noi pe-acolo si simula ca-i mare presedinte! A, alte numiri, da, a facut, alte numiri pentru care probabil va trebui sa mai dea si explicatii", a mai declarat social democratul.

Citeste mai multe despre Ilie Sarbu: Exclus sa renuntam la inlocuirea lui Mircea Geoana! pe RFI.ro

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Ilie Sarbu scandal Mircea Geoana, #Mircea Geoana suspendat presedinte Senat , #PSD