Ilie Sarbu: Geoana trebuie schimbat, avem demult indicii ca ne tradeaza

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 19:19
1940 citiri
Ilie Sarbu: Geoana trebuie schimbat, avem demult indicii ca ne tradeaza
Foto: Arhiva

Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sarbu, sustine ca partidul isi pastreaza decizia de a-l schimba pe Mircea Geoana de la sefia Senatului, acuzandu-l pe fostul conducator al social-democratilor de cardasie cu Puterea.

Intr-o interventie telefonica la Antena 3, Ilie Sarbu a invocat "tradarea" lui Geoana si a confirmat speculatiile potrivit carora seful Senatului ar urma sa treaca de partea UNPR ori sa-si faca o noua formatiune politica.

"Avem indicii ca Geoana a tradat de multa vreme, noi il toleram de un an de zile. A avut un program complet separat, toate actiunile dansului se suprapuneau cu cele ale partidului. Sunt foarte multe aspecte care arata ca nu are nimic de-a face cu acest partid. Nu puteam sa acceptam sa intram in an electoral in situatia in care eram", a comentat liderul grupului PSD din Senat.

Intrebat despre informatiile vehiculate in presa, potrivit carora Mircea Geoana ar putea infiinta un nou partid de centru-stanga ori ar putea trece de partea Puterii, Ilie Sarbu a precizat ca nu sunt simple zvonuri, invocand configuratia UNPR-ului, care arata "cat de multi membri sunt apropiati ai domnului Geoana".

Lupta pentru schimbarea lui Geoana - ce spun greii PSD si Puterea

"Mai mult, unii colegi au spus ca au fost invitati de domnul Geoana sa discute despre plecarea din partid sau infiintarea unei noi formatiuni politice", a argumentat Ilie Sarbu.

"Pozitia noastra ramane aceeasi: dorim inlocuirea lui Mircea Geoana cu Titus Corlatean. Nu vrem revocarea, pentru ca revocarea ar da satisfactie PDL-ului, care ar putea numi un nou presedinte al Senatului. Lucrurile sunt foarte clare: se poate face inlocuirea lui Mircea Geoana, dar inlocuirea o poate face doar grupul care l-a nominalizat si care l-a ales. Ca Puterea nu o doreste, nu e nimic, ne asteptam. Anticipam si sustinerea pe care a avut-o Mircea Geoana in plenul Senatului", a adaugat pesedistul.

#Ilie Sarbu schimbare Geoana, #Geoana schimbare Senat Corlateanu, #Geoana excludere PSD UNPR , #PSD