Ilie Sarbu i-a turnat in plen pe senatorii pro pensii militare speciale

Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 19:28
5897 citiri
Ilie Sarbu i-a turnat in plen pe senatorii pro pensii militare speciale

Senatorul PSD Ilie Sarbu a citit miercuri in plen o lista cu senatorii care au votat impotriva amendamentului privind excluderea militarilor din sistemul unitar de pensii, el starnind nemultumirea senatorului PD-L, Gabriel Berca, care figura la independenti.

Sarbu a citat din declaratiile ministrului Gabriel Oprea din prima sedinta de plen unde s-a discutat Legea pensiilor, in care acesta spunea ca ii va apara pe militari, sustinand nevoia amendarii legii, acuzandu-i pe independenti ca au votat impotriva amendamentului privind excluderea militarilor din sistemul unitar de pensii.

"Ce constatam in realitate: dupa ce am constatat lista de vot, care este publica, colegii grupului politic, independentii, au votat toti impotriva acestor amendament", a spus Sarbu.

"Nu putem sa-i mai inselam permanent pe cei carora le cerem sprijin. Atunci cand trebuie sa votam noi pentru ei, ii ardem asa cum stim s-o facem in stilul nostru caracteristic", a mai spus senatorul PSD.

Sarbu a dat citire listei de vot, nominalizandu-l si pe fostul senator PNL Gabriel Berca, actualmente senator PD-L, drept senator independent. Berca a protestat in acel moment, iar Ilie Sarbu i-a spus ca "pe traseisti si pe tradatori" ii deranjeaza cand se spune adevarul.

"Asa apare aici, domnule Berca, nu e sarcina mea sa stabilesc unde sunteti. Dumneavoastra cum ati plecat, eu inteleg ca nu mai stiti unde sunteti. Apare la independenti. Eu n-am alta lista, n-am venit de acasa cu lista in buzunar, chiar daca va deranjeaza. Pe dumneavoastra, pe traseisti si pe tradatori, va deranjeaza totdeauna cand va spunem adevarul", i-a spus Sarbu.

"Este prima oara cand public un ginere isi coordoneaza socrul"

In apararea lui Berca a sarit senatorul PD-L Traian Igas, care l-a ironizat pe Ilie Sarbu, care ii criticase pe independenti pentru votul lor pe un amendament la Legea pensiilor, spunand ca Victor Ponta i-a tras o "chelfaneala pe cinste" la sedinta grupului pentru a-l motiva sa vina in plen si sa faca "circ".

"Stiu ca dumneavoastra veniti de la o sedinta in cadrul grupului unde domnul Ponta v-a tras asa o chelfaneala pe cinste, si colegilor dumneavoastra, si ati fost motivati sa veniti si sa faceti aici circ. Este prima oara cand public un ginere isi coordoneaza socrul si il trimite la razboi, asa, spre pieire", i-a spus Igas lui Sarbu, dupa ce social-democratul ii criticase pe independenti pentru votul lor pe marginea amendamentului privind excluderea militarilor din sistemul unitar de pensii.

Sarbu i-a replicat ca nu il mira stilul PD-L, "in care tupeul a devenit o virtute", acuzandu-i pe democrat-liberali ca la ei situatia relatiilor de rudenie este "chiar mai grava".

"Sunt in PSD din 1992, faptul ca intre timp a venit si dl Ponta, ca a ajuns unde e, nu e decat benefic pentru noi, pentru partid. Asta e viata. Sigur, inteleg usoara invidie pe care o aveti si inteleg si modul in care ati incercat sa salvati situatia, dar vreau sa va spun ca nu puteti sa-i mintiti permanent pe oameni", a raspuns Sarbu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ilie Sarbu Parlament, #Ilie Sarbu independenti, #Ilie Sarbu pensii militare speciale , #PSD
Comentarii
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
ILIE SARBU-PSD SE COMPORTA CA FIIND MARIONETA LUI VICTOR PONTA...
Poza AIUREA AIUREA
AIUREA AIUREA
rank 5
KLANUL SARBU IN PARLAMENT A ESUAT ASTAZI...