Ilie Sarbu il contesta pe Dragnea: Nu are nicio calitate. Si eu sunt important, am fost socrul presedintelui

Miercuri, 15 Iulie 2015, ora 18:14
9253 citiri
Ilie Sarbu il contesta pe Dragnea: Nu are nicio calitate. Si eu sunt important, am fost socrul presedintelui
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat, miercuri, ca Liviu Dragnea nu este in masura sa conteste interimatul Rovanei Plumb la sefia PSD, el fiind doar simplu membru de partid.

"Dragnea nu are nicio calitate in partid ca sa ceara organizarea unui congres sau sa nu fie de acord cu interimatul Rovanei. Domnul Dragnea nu apare in statut, nu avem vreun articol, ceva clar, nu are nicio functie. Daca mergem dupa statut si eu sunt important ca am fost socrul presedintelui (fiica sa, Daciana, este casatorita cu Victor Ponta, n.red.) ", a declarat Ilie Sarbu, citat de Mediafax.

A inceput batalia pentru sefia PSD? Dragnea si Rovana Plumb isi spala rufele in public

Aberatia zilei: Un "scaun gol" la PSD

In plus, acesta a sustinut ca nu are niciun sens organizarea unui Comitet Executiv in actualele conditii.

"Nu are sens CEx, BPN-ul a stabilit. Intotdeauna vor fi pareri, cel care decide este BPN-ul. Sunt unii care spun ca Rovana nu e potrivita, sunt opinii. In afara de opinia cu domnul Dragnea nu am auzit altele. Congresul este stabilit de Consiliul National", a declarat Ilie Sarbu.

Liviu Dragnea a demisionat din functia de presedinte executiv al PSD dupa ce a fost condamnat in prima instanta la inchisoare cu suspendare, in dosarul "Frauda la Referendum". Ulterior, Victor Ponta a anuntat ca el va face totusi parte din conducerea PSD, in functia de coordonator politic, care nu este prevazuta insa in statut.

Duminica, cu doar cateva ore inainte sa fie chemat la audieri de DNA si inculpat oficial in dosarul Turceni-Rovinari, Victor Ponta si-a anuntat colegii pe Facebook ca renunta la toate functiile detinute in partid si ramane simplu membru.

Desi initial s-a inteles ca a demisionat, mai multi lideri PSD, inclusiv Rovana Plumb, careia Victor Ponta i-a delegat toate atributiile pe o perioada nedeterminata, au spus ca este vorba doar despre o autosuspendare, nu despre o demisie din functie.

Liviu Dragnea a cerut convocarea conducerii PSD si clarificarea situatiei presedintelui de partid, precizand ca nu exista interimat in statut si PSD e un partid prea mare pentru a fi condus prin delegare.

Colegii il contrazic pe Dragnea: Nu e nevoie de Congres acum, conducerea PSD e legitima

Atacuri din interiorul PSD la Ponta si Dragnea: Sa aducem o conducere legitima, sa nu ne mai santajeze Oprea

Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni, 4 martie, despre persoanele testate în sondaje de PNL pentru Primăria Capitalei. Nicolae Ciucă a declarat la Digi24, vorbind despre...
Liderul PNL, răspuns neclar despre candidatul la Cotroceni: ”Funcţia de preşedinte nu se negociază”
Liderul PNL, răspuns neclar despre candidatul la Cotroceni: ”Funcţia de preşedinte nu se negociază”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni seară, 4 martie, despre candidatul partidului la alegerile prezidențiale. Întrebat dacă PNL va avea un candidat comun cu PSD, Ciucă a...
#Ilie Sarbu Dragnea, #Ilie Sarbu socru Ponta , #PSD