Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ilie Sarbu invinuieste actuala guvernare pentru problemele din agricultura

Sambata, 16 Ianuarie 2010, ora 15:59
706 citiri

Vicepresedintele PSD Ilie Sarbu este de parere ca mai sunt inca multe masuri de implementat pentru a "pune pe picior de egalitate" agricultorii romani cu cei din spatiul comunitar, invinuind actuala guvernare pentru problemele din agricultura.

Intr-un comunicat de presa, Sarbu spune ca trebuie o serie de ajutoare pentru alinierea la cerintele standardelor comunitare, pentru pensionarea anticipata a agricultorilor sau incetarea activitatilor agricole, restructurarea exploatatiilor agricole, crestera animalelor si remedierea daunelor provocate de catastrofe naturale sau evenimente exceptionale.

De asemenea, ar fi nevoie de ajutoare pentru plata primelor de asigurare, ocuparea locurilor de munca, stimularea sectorului de cercetare si dezvoltare si de ajutoare de stat sub forma garantiilor bancare, pentru creditele accesate de agricultori.

Potrivit spuselor sale, ar trebui sa existe deja hotari de Guvern privind masurile de ajutor care sa fie trimise la Bruxelles, in vederea aprobarii lor de catre Comisia Europeana.

"Dorim sa atragem atentia, atat domnului prim-ministru Emil Boc, cat si domnului deputat Valeriu Tabara, presedintele Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor, ca responsabilitatea acestor decizii importante nu putea sa se afle, in niciun fel, in sarcina Opozitiei, respectiv a ministrului care, cu data de 1 octombrie 2009, si-a inaintat demisia,", spune Ilie Sarbu in declaratia sa.

"Le amintim celor doi oameni politici ca, de la data demisiei si pana in luna ianuarie a acestui an, au trecut aproape 4 luni in care procedura ar fi trebuit sa fie continuata de ministrul interimar Radu Berceanu si de secretarul de stat Nicolae Giugea care, practic, a condus ministerul", a adaugat Sarbu.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Ilie Sarbu Agricultura, #fonduri agricultura , #PSD