Ilie Sarbu, la Curtea de Conturi. Comisiile de Buget, aviz pozitiv

Marti, 15 Septembrie 2015, ora 19:19
3769 citiri
Ilie Sarbu, la Curtea de Conturi. Comisiile de Buget, aviz pozitiv
Foto: Pagina oficiala Ilie Sarbu

Comisiile de buget-finante ale Parlamentului au avizat marti pozitiv numirea senatorului PSD Ilie Sarbu in functia de vicepresedinte al Autoritatii de Audit la Curtea de Conturi.

Decizia a fost luata cu 16 voturi pentru si 10 impotriva. PSD si UDMR au votat pentru, iar PNL impotriva, informeaza Realitatea TV.

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului urmeaza sa se pronunte asupra raportului Comisiei de Buget privind numirea lui Ilie Sarbu la Curtea de Conturi.

Ilie Sarbu a anuntat ca urmeaza sa isi dea demisia din toate functiile de conducere din PSD, dar si din partid, pentru ca noua functie de la Curtea de Conturi nu ii permite sa mai fie membru de partid.

Mihai Fifor este noul lider al senatorilor PSD. Dragnea anunta unde ar pleca Ilie Sarbu

Liviu Dragnea a fost cel care a anuntat ca Ilie Sarbu paraseste PSD pentru a fi numit vicepresedinte la Curtea de Conturi Specialitatea de Audit.

"Este mai mult o retragere decat o demisie", a declarat Ilie Sarbu, socrul premierului Ponta, cand si-a anuntat iesirea de pe scena politica.

Ilie Sarbu a fost unul dintre contestatarii lui Liviu Dragnea, in momentul in care acesta s-a opus ca Rovana Plumb sa preia in calitate de interimar pesedintia PSD, dupa demisia lui Victor Ponta.

Ilie Sarbu il contesta pe Dragnea: Nu are nicio calitate. Si eu sunt important, am fost socrul presedintelui

Pe de alta parte, Ilie Sarbu este urmarit penal, alaturi de Dan Sova, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri din judetul Bacau in care au fost trimisi in judecata, printre altii, Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam.

#Sarbu avizat comisii Curtea Conturi, #Sarbu avizat comisii buget, #Ilie Sarbu Curtea Conturi , #PSD