Ilie Sarbu: PD-L nu mai poate sa apara ca o "fetita nevinovata"

Sambata, 01 August 2009, ora 12:13
2108 citiri
Ilie Sarbu: PD-L nu mai poate sa apara ca o "fetita nevinovata"
Foto: Romania Libera

Vicepresedintele PSD, Ilie Sarbu, care detine si functia de ministru al Agriculturii, a declarat, sambata, ca in sedinta Coalitiei de luni trebuie luata o decizie categorica in privinta aliantei cu PDL si caracterizeaza acuzele aduse de democrat-liberali drept minciuni.

"Atat eu, cat si colegii mei nu avem pretentia ca suntem ingeri, dar nici nu putem accepta jigniri cum sunt 'inconsecventi', 'iresponsabili' si 'populisti'. Consider ca mare parte din acuzatiile care ni s-au adus nu sunt altceva decat un mod de actiune al PD-L pe care l-a demonstrat in toate guvernarile la care a participat pana acum.

Acceptam cu totii ca traversam un moment greu, ca efectele crizei sunt tot mai pronuntate, dar in niciun caz de aceasta data PD-L nu mai poate sa apara in fata oamenilor ca 'fetita nevinovata' care, dupa ce a comis greseala, arunca vina pe partenerul in care avea incredere", a spus Ilie Sarbu.

El a mentionat ca "in comunicatul tansmis vineri de PD-L sunt multe minciuni".

"I-as intreba pe colegii de la PD-L daca cele 171 de milioane de euro reprezentand fonduri SAPARD, care au fost deblocate, inseamna nimic, daca platile pe suprafata, in valoare de circa un miliard de euro, inseamna nimic, daca deblocarea Programului Operational pentru Pescuit in valoare de circa 230 de milioane de euro inseamna nimic, daca plata subventiilor restante pe 2008 si aducerea lor la zi inseamna nimic, daca reducerea cu 40% a personalului si a agentiilor insemna nimic, daca Ordonanta de restructurare a Ministerului Agriculturii, care inca nu a fost aprobata de Guvern, insemna nimic, cred ca la fel si colegii mei ministrii ar putea sa puna astfel de intrebari concrete.

De aceea, consider acum, ceea ce alta data nu am considerat necesar, ca la sedinta de luni a coalitiei trebuie sa fie luata o decizie categorica in privinta aliantei cu PD-L", a declarat vicepresedintele PSD.

Sarbu a adaugat ca pana acum au mai fost "intepaturi", "neintelegeri si tot felul de scenarii in legatura cu modul de functionare a coalitiei", dar comunicate ca cel pe care l-a transmis vineri PD-L "sunt total lipsite de intelepciune, jignitoare si in niciun caz nu duc la rezolvarea mult clamatelor probleme ale oamenilor".

"Consider ca aceasta reactie a PD-L este generata de anumite decizii luate in Parlament in ultima vreme, si nu de modul in care ministrii PSD isi fac datoria, chiar daca unii s-au trezit ministri", a declarat liderul social-democrat.

Toata lumea e in campanie electorala

Referitor la acuzatia potrivit careia PSD s-a angajat prematur in campania pentru prezidentiale si acest lucru aduce "grave prejudicii cetatenilor", Ilie Sarbu le reaminteste democrat liberalilor ca saptamanal, de joia pana duminica, incepand cu primul ministru, ministri, sefi de agentii, pana la primari, toata lumea e in campanie electorala sau aceste deplasari in teritoriu si intalniri cu mii de oameni pot fi considerate "seminarii pe teme cetatenesti".

Vicepresedintele PSD, Ilie Sarbu, este considerat unul dintre artizanii aliantei aflata la guvernare, PDL-PSD. El declara in luna ianuarie, pentru NewsIn, ca a avut mandat din partea partidului pentru a negocia alianta cu PD-L.

Democrat-liberalii sustin, intr-un comunicat de presa remis vineri NewsIn, ca liderii PSD "au probleme de memorie" in ceea ce priveste programul de guvernare pe care si l-au asumat si ca anumiti social-democrati, precum Marian Vanghelie, nu au lecturat angajamentul luat de cele doua partide in fata romanilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Ilie Sarbu coalitie, #Coalitie PSD PDL, #acuzatii PSD PDL , #PSD