Ilie Sarbu: Nu cred ca Basescu este serios cand vorbeste de schimbarea Constitutiei

Marti, 15 Martie 2011, ora 15:32
1089 citiri
Ilie Sarbu: Nu cred ca Basescu este serios cand vorbeste de schimbarea Constitutiei
Foto: Arhiva

Liderul senatorilor social-democrati, Ilie Sarbu, considera ca presedintele Traian Basescu "nu este serios" atunci cand vorbeste despre schimbarea Constitutiei si de renuntarea la mandatul sau inainte de termen pentru cuplarea alegerilor parlamentare cu cele prezidentiale.

"Traian Basescu, de fiecare data cand intra intr-o criza politica, mai vine in fata oamenilor cu ideea schimbarii Constitutiei, dupa aceea iar o abandoneaza. Nu cred ca este serios atunci cand vorbeste despre schimbarea Constitutiei, despre renuntarea la mandat. Cred ca Traian Basescu, la ora actuala, are o mare problema cu partidul pe care l-a condus atatia ani de zile, partidul nu-l mai asculta si, in conditiile acestea, gaseste alte teme, in loc sa se ocupe de temele pe care le asteapta romanii de la un presedinte de stat - salarii, locuri de munca, relansarea economiei, pensii", a declarat, marti, pentru Agerpres, Ilie Sarbu.

Liderul senatorilor PSD a adaugat ca social-democratii au facut deja cateva propuneri de modificare a Legii fundamentale, iar colegii din Departamentul juridic al partidului, impreuna cu cei de la PNL si PC, lucreaza la o "propunere serioasa" pentru schimbarea textului.

"Ceea ce mi s-a parut interesant este faptul ca ar trebui sa armonizam alegerile si sa stabilim o data comuna pentru parlamentare si pentru prezidentiale", a spus Sarbu.

Intrebat daca, din punctul sau de vedere, Traian Basescu se teme de o posibila suspendare a sa din functia de sef al statului, Ilie Sarbu a raspuns: "E si teama de suspendare. El stie ca, in momentul in care USL va avea majoritatea, in felul in care procedeaza incalcand Constitutia mereu, implicandu-se in viata de partid a PD-L, il paste o suspendare. Si atunci, sigur, ca incearca sa-si gaseasca formule mult mai elegante de iesire din situatie".

Cat priveste posibilitatea ca parlamentari democrat-liberali sa voteze motiunea de cenzura a Opozitiei, care va fi dezbatuta miercuri in Parlament, liderul grupului social-democrat din Senat considera ca exista posibilitatea ca unii colegi "sa iasa din rand".

"La teroarea care a fost in PD-L, folosesc trecutul, fiindca acum am vazut ca au inceput sa mai miste lucrurile. E posibil ca oamenii sa ramana la fel in banci cum au mai ramas. Asta este formula pe care a instituit-o Basescu si acolitii lui.

Adica, a luat dreptul parlamentarilor de a vota - sa votezi si impotriva motiunii inseamna sustinerea propriului Guvern si al primului-ministru. (...) E posibil ca acest lucru sa se repete si atunci nu am emotii. Dar, daca maine vor fi oameni care au ajuns la concluzia ca lucrurile nu merg bine, ca nu se mai poate si care au avut dialog cu electoratul in colegii lor, cu siguranta vom asista la iesiri din rand", a mai spus Ilie Sarbu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ilie Sarbu Traian Basescu, #modificare Constitutie frica suspendare , #PSD