Ilie Sarbu sustine ca Puterea va pierde majoritatea in Senat

Joi, 03 Februarie 2011, ora 13:10
4838 citiri
Ilie Sarbu sustine ca Puterea va pierde majoritatea in Senat

Ilie Sarbu, liderul senatorilor PSD, este de parere ca nu va trece o luna si coalitia de guvernare va pierde majoritatea in Senat. El apreciaza ca schimbarea majoritatii s-ar putea produce "chiar saptamana viitoare", sustinand ca exista "suficienti" parlamentari ai Puterii, care "stau pe ganduri".

"Majoritatea la Senat se poate schimba in orice moment. Sunt suficienti colegi care stau pe ganduri. Vorbim cu ei, nu-i nici un secret. Fiecare dintre noi vorbim cu alti colegi de-ai nostri, care au indoieli, care sunt speriati, unii dintre ei, de ceea ce se intampla si normal ca in momentul in care vor vedea ca alianta despre care s-a vorbit si care in mod automat duce la un alt calcul electoral, ca nu va fi 65% sau 60%, dar va fi 55%, de unde mai poate sa ia actuala putere voturi, decat din strainatate daca aduce mai mul si o sa avem 120%... E posibil si lucrul asta!", afirma liderul senatorilor social-democrati la RFI.

Intrebat daca Puterea si Opozitia ar putea controla Biroul Permanent al Senatului pe rand, in urmatoarele sesiuni, Ilie Sarbu precizeaza: "E o propunere care s-a facut : doi cu doi, adica doua sesiuni noi, doua sesiuni ei. Mai e una pe care au facut-o ei : trei cu unu, adica trei ei si una noi. Dar eu va dau in scris si ne putem auzi in acel moment ca nu va trece o luna sau doua si ei vor pierde majoritatea, poate chiar saptamana viitoare.

Si atunci, ce facem, iarasi negociem, iarasi intoarcem totul, pentru ca a vrut PDL-ul sa calce in picioare o cutuma, care a mers 20 de ani ? A incalcat un articol al Constitutiei, care spune clar ca toate aceste functii se dobandesc in baza algoritmului politic dobandit in alegeri, nu prin tradari si plecari de la un partid la altul", afirma Sarbu.

Citeste mai mult despre Saptamana viitoare, coalitia de guvernare va pierde majoritatea in Senat pe RFI.ro

Citeste si:
George Simion, dat afară de la protestul profesorilor din Piața Victoriei. Cum minte AUR pe rețelele sociale
George Simion, dat afară de la protestul profesorilor din Piața Victoriei. Cum minte AUR pe rețelele sociale
George Simion, liderul AUR, s-a dus miercuri, 25 mai, în Piața Victoriei, la un miting organizat de profesori, însă nu a avut parte de primirea la care se aștepta. Liderii sindicali de la...
România poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră. Anunțul ministrului Energiei
România poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră. Anunțul ministrului Energiei
România poate începe oficial să exploateze gazele din Marea Neagră, după ce preşedintele Klaus Iohannis a parafat decretul privind promulgarea Legii offshore, a notat miercuri, 25 mai,...