Mafia retrocedarilor: Ilie Sarbu - Influenta politica mare, avere modesta

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 16:47
5425 citiri
Mafia retrocedarilor: Ilie Sarbu - Influenta politica mare, avere modesta

Senatorul PSD Ilie Sarbu, fost ministru al Agriculturii in guvernele Nastase si Boc, are o avere modesta pentru un politician cu experienta si influenta sa pe scena politica.

Tatal europarlamentarului Daciana Sarbu, sotia premierului Victor Ponta, a trecut in cea mai recenta declaratie de avere, completata la data de 11 iunie 2014, un apartament de peste 175 de mp, in sectorul 2 al Capitalei, cumparat in 2009 impreuna cu sotia, si terenul aferent, de aproape 105 mp.

De asemenea, Ilie Sarbu mai detine un autoturism Land Rover achizitionat in 2010 si un ATV Can-am Commander, cumparat in 2012.

Socrul premierului are bijuterii din aur si argint achizitionate in perioada 1975-2006, in valoare totala de 35.000 de euro, precum si 6 tablouri executate in ulei, tempera si tus, cumparate in intervalul 1976-2000, estimate la 16.000 DM (10.000 euro). La aceeasi rubrica, Ilie Sarbu a precizat ca mai detine icoane si tablouri, dar ele "nu reprezinta o valoare financiara si artistica deosebita".

La capitolul Active Financiare, liderul senatorilor PSD a trecut o asigurare de viata din 1993, in valoare de 13.930,24 lei, cinci depozite la BCR, in euro, din 2011, in valoare totala de aproape 70.000 de euro, si un cont in lei deschis tot in 2011, in care se aflau la data semnarii declaratiei de avere 71,27 lei, precum si un cont in lei din 2005 in care a inscris "incasare salariu Senat 44.834,43 lei".

Ilie Sarbu nu are plasamente, investitii directe sau imprumuturi de peste 5.000 de euro, in scrimb are o datorie la S.C Central Residential Park S.A contractata in 2013 si scadenta in 2018, in valoare de 170.000 euro, la care se adauga TVA.

La capitolul venituri pe anul fiscal incheiat, liderul senatorilor PSD si-a trecut banii incasati din salariul de parlamentar, respectiv 64.536 lei, in timp ce sotia sa, Mariana, a castigat 9.600 de euro/an in calitate de consilier pentru Romania la S.C. Fangmeier GMBH, Diepholz (Germania).

Ilie Sarbu a fost audiat, miercuri, la DNA Brasov, intr-un dosar in care procurorii ancheteaza retrocedarea ilegala a zeci de mii de hectare de paduri.

In acelasi dosar mai sunt implicati avocati, judecatori, dar si nume grele din politica, cum ar fi vicepresedintele Camerei Deputatilor,Viorel Hrebenciuc (PSD), si deputatul PSD Ioan Adam.

Mafia retrocedarilor: Ilie Sarbu si Ioan Adam, la DNA. Hrebenciuc, adus cu jandarmii. Urmeaza printul Paul

Anchetatorii, care au suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie in ceea ce priveste retrocedarea a aproximativ 90.000 ha de teren forestier si 100 ha teren agricol, au descins miercuri dimineata la mai multe institutii si firme.

Surse judiciare au precizat, pentru Ziare.com, ca valoarea padurilor restituite ilegal e de 400 de milioane de euro.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...