Sarbu: Acest CEx e ilegal pentru ca nu a fost convocat de BPN

Miercuri, 09 Aprilie 2008, ora 19:40
1279 citiri
Sarbu: Acest CEx e ilegal pentru ca nu a fost convocat de BPN

Vicepresedintele PSD Ilie Sarbu a declarat miercuri ca nu va participa la CEx-ul de vineri pentru ca a fost convocat de Mircea Geoana fara a consulta Biroul Permanent si pentru ca liderul PSD nu si-a informat colegii cine este candidatul pentru Capitala.

"E o rusine pentru noi ca partid, ca la ora asta sa nu stim ce se intampla in partid, cine este candidatul pentru Bucuresti si ce ar trebui sa votam vineri. Noi am convenit luni la BPN ca aceasta sedinta sa aiba loc saptamana viitoare, iar Mircea Geoana stabileste alta zi, fara sa ne consulte si pe noi. Acest CEX e ilegal pentru ca nu a fost convocat de BPN. in conditiile astea, eu nu voi participa si imi voi trimite prim-vicepresedintele filialei", a declarat, pentru NewsIn, liderul PSD Timis.

Senatorul a mai spus ca Mircea Geoana trateaza cu indiferenta vicepresedintii si ia decizii aproape de unul singur.

"BPN-ul a devenit o adunatura nici nu stiu de ce sa spun, din for statutar ales de congres", a adaugat Sarbu.

Vicepresedintele PSD a adaugat ca un alt motiv pentru care nu se prezinta la CEx in afara de cel principial este ca si-a stabilit un program electoral, la fel ca alti membrii BPN.

"Nu pot sa las oamenii dupa ce i-am chemat la intalniri electorale si sa ma duc sa votez nici nu stiu ce", a conchis el.

Potrivit unor surse din partid, Sarbu nu ar fi singurul care ar intentiona sa boicoteze CEx-ul de vineri. Victor Ponta, Vasile Dancu sau Liviu Dragnea, si ei printre nemultumitii la adresa ultimelor decizii asumate de Geoana in legatura cu candidatul de la Bucuresti, ezitau pana in acest moment sa vina la sedinta in care PSD ar trebui sa decida candidatul la Primaria Bucuresti.

De asemenea, potrivit acelorasi surse, si Ion Iliescu este extrem de nemultumit in legatura cu modul in care Geoana a administat in ultimele zile problema candidaturilor.

Seful de campanie al PSD, Miron Mitrea, cel care si-a exprimat in aceasta saptamana intentia de a candida la PGMB, a declarat miercuri ca nu se fac negocieri in partid pentru desemnarea candidatului pentru Primaria Bucuresti, exprimandu-si speranta ca senatorul Sorin Oprescu va renunta la intentia sa de a intra in cursa ca independent.

Miercuri seara, Geoana ar fi trebuit sa aiba o discutie cu senatorul pentru a-l convinge sa nu candideze ca independent si sa nu afecteze sansele electorale ale PSD.

Lideri ai PSD au stabilit, marti, in cadrul unei reuniuni restranse, ca Miron Mitrea va fi candidatul PSD pentru primaria Capitalei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ilie Sarbu, #CEx, #Geoana , #PSD