SIE: Nu exista in acest moment un prezidentiabil ofiter al Serviciului

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 14:25
4376 citiri
SIE: Nu exista in acest moment un prezidentiabil ofiter al Serviciului
Foto: Digi 24

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a precizat ca Serviciul de Informatii Externe a transmis ca in randul candidatilor anuntati la prezidentiale pana acum nu exista niciun ofiter acoperit al acestei structuri.

"Nu exista in acest moment un candidat ofiter SIE. Un serviciu ce verificari sa faca? Stie exact pe cine are si pe cine nu are", a spus Sarbu, vicelider al comisiei speciale a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SIE, dupa audierile de miercuri din comisie.

Acesta a mentionat insa ca nu se iau in calcul activitatile din trecut ale candidatilor la prezidentiale, in cazul in care acestia ar fi fost ofiteri acoperiti.

"Nu discutam despre trecut, discutam despre situatie data. Daca, ipotetic vorbind, ar fi fost ceva, ce mai conteaza? Omul si-a incheiat atributile de serviciu, e om liber", a explicat liderul senatorilor PSD.

Basescu, chemat la audieri in Parlament pe tema prezidentiabilului-ofiter acoperit

El a subliniat ca, spre deosebire de SRI, SIE lucreaza doar cu ofiteri acoperiti, numindu-i pe acestia "spioni".

"Activitatea lor specifica e culegerea de informatii din diferite spatii. Ei sunt spionii, ofiterii acoperiti din SIE", a mai spus Ilie Sarbu.

Acesta a vorbit si despre comisia de ancheta ceruta de ACL privind candidatul despre care presedintele Traian Basescu a spus ca ar fi fost ofiter acoperit: "Comisia nu isi are sensul, nici nu se poate constitui o comisie. Atunci comisiile de specialitate ce mai fac? Nu are sens, cand unul dintre serviciile importante la care a facut Basescu referire a spus 'Nu avem'".

Ilie Sarbu: De ce nu vorbeste Basescu de dosarul lui de ofiter acoperit?

Presedintele Traian Basescu ar putea fi chemat la audieri in Parlament in contextul discutiilor legate despre candidatul la prezidentiale care ar fi fost ofiter sub acoperire, declaratie facuta de seful statului in urma cu o saptamana.

Alesi ai PDL si PNL au depus marti cererea de infiintare a unei comisii parlamentare de ancheta, in care solicita si chemarea lui Traian Basescu pentru a da explicatii cu privire la declaratiile din 9 septembrie.

Citește și:
USR a sesizat OLAF și Parchetul European cu privire la licitația de BMW-uri a Poliției Române. Drulă: „Regimul Iohannis a impus o rețea de furt peste România” VIDEO
USR a sesizat OLAF și Parchetul European cu privire la licitația de BMW-uri a Poliției Române. Drulă: „Regimul Iohannis a impus o rețea de furt peste România” VIDEO
Președintele USR Cătălin Drulă a anunțat miercuri, 28 septembrie, că a sesizat mai multe instituții europene printre care OLAF și Parchetul European cu privire la cazul licitațiilor...
Nicușor Dan se laudă că a oprit apa caldă la Primărie ca să facă economie
Nicușor Dan se laudă că a oprit apa caldă la Primărie ca să facă economie
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, miercuri, că a oprit apa caldă la Primărie ca să facă economie, a declarat acesta, miercuri, într-o conferință de presă, întrebat...
Comentarii
Poza Bumsen
Bumsen
rank 5
Daca spui, talicä, te credem, nici n-a fost, nici nu e, basistii ie
Poza PSD.Erie
PSD.Erie
rank 5