Comisia Europeana asteapta informatii privind fondurile SAPARD

Vineri, 26 Decembrie 2008, ora 18:29
1337 citiri
Comisia Europeana asteapta informatii privind fondurile SAPARD

Comisia Europeana asteapta un "dialog constructiv" cu noul ministru al agriculturii Ilie Sarbu si orice noi informatii cu privire la fondurile SAPARD, a declarat vineri pentru NewsIn purtatorul de cuvant al CE, Mark Gray.

"Urmarim cu interes orice noi informatii pe care autoritatile romane ni le pot furniza", a declarat Gray referitor la declaratiile de miercuri ale noului ministru al agriculturii Ilie Sarbu, care spunea ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) nu a respectat recomandarile CE si nu poate justifica unele intarzieri.

"Ne bucuram sa avem un dialog constructiv cu noul ministru al agriculturii. Obiectivul nostru comun este sa asiguram ca asistenta financiara este acordata romanilor, in special celor din sectorul agricol, atata vreme cat acest lucru se desfasoara in conformitate cu regulile si controalele financiare", a mai adaugat purtatorul de cuvant.

Comisia Europeana a sistat in luna iunie plata fondurilor SAPARD pentru Romania in urma deficientelor constatate in sistemul de autorizare a platilor, solicitand un audit independent si un plan de masuri pentru remedierea situatiei.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, miercuri, 24 decembrie, ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale a convocat in regim de urgenta conducerea APIA, pentru a stabili masurile ce se impun in vederea eficientizarii activitatii acestei institutii.

Discutiile au avut in vedere constatarile din rapoartele de audit ale Comisiei Europene, precum si cele rezultate din monitorizarile Autoritatii competente pentru Acreditarea Agentiilor de Plati.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#SAPARD, #Comisia Europeana, #Ilie Sarbu , #stiri Ilie Sarbu