Ziare.com

Ilie Sarbu se apuca de renovarea satelor, din toamna

Marti, 11 August 2009, ora 17:56

   

Ilie Sarbu se apuca de renovarea satelor, din toamna
Lucrarile pentru renovarea si dezvoltarea satelor aferente proiectelor depuse in prima sesiune si contractate pe Masura 322 din Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR) ar putea incepe in aceasta toamna si s-ar putea finaliza pana anul viitor, a declarat marti Ilie Sarbu.

Potrivit acestuia, din totalul proiectelor depuse pe Masura 322 in prima etapa privind "Renovarea si Dezvoltarea Satelor" au fost contractate 284 de proiecte, cu o valoare publica de peste 778 milioane euro.

Astfel, prin cele 284 de proiecte urmeaza sa fie realizate 1.028 kilometri de drumuri, 1.762 kilometri conducte de apa si 2.642 kilometri de canalizare.

"Daca se vor grabi si daca nu vor mai exista acei contestatari care intotdeauna dupa ce se incheie o licitatie, depun o contestatie, de profesie, deja din toamna, septembrie-octombrie, ar trebui sa inceapa lucrarile. Sigur, pana cand timpul va permite", a spus Ilie Sarbu.

Acesta a adaugat ca lucrarile ar trebui incheiate pana in 2010.

"In mod normal, anul viitor trebui incheiate toate aceste proiecte pentru ca nu sunt kilometri, in fiecare comuna sau intre comune, atat de multi cat sa nu se poata realiza. Important e ca au finantarea si nu pun la indoiala ca primarii vor face aceste lucrari", a mai spus ministrul agriculturii.

Prin Masura 322 - "Renovarea si dezvoltarea satelor" pot fi finantate proiecte integrate de infrastructura de baza (apa, canalizare, drumuri, energie electrica, gaz), dar si de amenajare a spatiilor publice, servicii pentru populatia rurala (gradinite, azile, etc.) sau renovarea monumentelor de patrimoniu.

Principalii beneficiari ai acestei masuri sunt Comunele si Asociatiile de Dezvoltare Intercomunitara (ADI).

Sursa: rNews

Articol citit de 1099 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cifrele sunt la misto sau?!?

Citez:

"Astfel, prin cele 284 de proiecte urmeaza sa fie realizate 1.028 kilometri de drumuri, 1.762 kilometri conducte de apa si 2.642 kilometri de canalizare."

si apoi

"Acesta a adaugat ca lucrarile ar trebui incheiate pana in 2010."

Nenea minsitru face misto de noi sau ?!? Ca zau daca ma prind.

 

PROMETTRE C'EST NOBLE

* Dl ministru Sarbu promite: "urmeaza sa fie realizate 1.028 kilometri de drumuri, 1.762 kilometri conducte de apa si 2.642 kilometri de canalizare".
* Asta au promis toti miniltii de pană acum, inclusiv dl Sarbu intr-un alt mandat al d-sale.
* Mă intreb: S-a schimbat ceva de atunci si pană acum, ca să-i dăm crezare?
* Răspund singur: s-a schimbat. A venit criza.
* Dacă mai vin si ceva inundatii, viscole, ingheturi, sloiuri, chiciură, nici nu mai era nevoie de criză, pentru ca dl ministru să se justifice.
* Din partea mea, spor la muncă.

Da, dle. Victor

I-o fi sucit mintile vreo japoneza. Ca de-acolo s-a intors cu gargara din asta.
PANA NU VAD NU CRED.
Macar juma' daca ar face si tot jos palaria.

Ilie Sarbu se apuca de renovarea satelor, din toamna!!!

Ei hai, nu chiar din toamna!!!
De pe intai ianuarie 2010!!!
Sau mai bine, incepand de la intai aprilie 2100, ca-i mai realist termenu' !!!

ASTA E, FRATILOR!!!
Asta-i termenul final pentru inceperea studiului pentru analizarea oportunitatii antamarii unui proiect de fezabilitate, pentru renovarea satelor!!!

Care proiect, comanditat cui trebuie, pe shpertzuri grase, se va finaliza printr-un raport de vreo cateva mii de pagini!!!

SI ATAT!!!
NUMAI SA TREACA ODATA PREZIDENTIALELE ALEA SI MAI VEDEM NOI DUP-AIA!

VOM VEDEA PREAFUL DE PE TOBA POLITRUCILOR NOSTRI, MINCINOSI PATOLOGICI, CARE INCA MAI CRED CU O INCAPATZANARE DEMENTA, CA SUNTEM TAMPITZII LUI BASHINESCU!!!

 

Repet :

Domnu' Sirbu se cazneste sa ne-nvete ...PSD-este,
Noi l-am crede de i-ar creste bucatica ce-i lipseste.(ce a plecat cu alicele de 4mm in vazduh)

 

Nu-i mai lipseste!!!

S-a vindecat locul!
Si a uitat de mult la ce servea ... problema in cauza!!!

Acuma are alte preocupari ... excitante: de bani, de shpertzuri nesimtite pe impozitele si darile noastre, de putere politica!
Ce sa-i faci daca puterea aia de-o stim cu totii la ce serveste s-a dus ... in vazduh!!!

Chestia nasoala rau de tot, pentru noi si pentru copii nostri, e ca asta nu-i singurul eunuc mintal din "conducerea de partid si de stat"!!!!

Sunt p-acolo cu zecile de mii de eunuci!!!
Cum dreac facem sa scapam de ciumele astea, prieteni????
Astept propuneri serioase!

Ghitza ESTI SUPER !

"Eunuc mintal " E UNIC ! Ghitzà ! Esti un roman EXCEPTIONAL ! "Ne mai ridem" si noi pe forum! Multumesc !
Premiu'ntii !

Omul este "atins"... undeva !

ASTA credeti domnule ministru ca le lipseste taranilor !??
CE vor minca , traind in acele frumoase ( presupun... ), case incepute taman la sfirsitul toamnei, exact pe dos de cum ar trebui ?!
Guvernarile PRD -te le-au luat si le-au furat taranilor paminturile, impartindu-le camarilei "rosii" !
Trebuia sa-i ajutati pe oamenii pamintului sa-ai achizitioneze utilaje pentru lucrul la cimp !! Ia acuncati un ochi, macar, in Ungaria, si vedeti -si luati exemplu!!-la fermele familiale, numai !
Romania putea fi grinarul Europei, caci toata lumea maninca, mai mult, sau mai putin, piine ! Am fi putut avea o agricultura de prima mina ! Dar ti-ai gasit CU CINE : cu trimtorii de la sate, care inainte de "44 mureau de foame pt. ca nu munceau. Comunistii i-au scos din impas, facindu-i activisti si punindu-i sa fure de la cei care , de generatii, munceau pamintul , si pt. ei ! Ex- PCR-tii, astazi parlamentari, au ramas cu aceeasi ura surda importiva pamintului si a celor care se chinuie, acum, sa supravietuiasca . Pentru a-si pastra voturile taranesti, incearca sa-i prosteaasca si mult pe bietii oameni : le fac... case !...Dati-le PIINE, dati-le PAMINT ! RUSINE !!Am ajuns sa mincam pina si morcovi, din import, nuami ca sa le mearga afacerile acestor bestii post- comuniste !
Ministrii nostri de la agricultura nu s-au remarcat prin nimic ! Vorbe, vorbe, vorbe !
Data viitoare, cind mai mergeti la vinatoare,domnule ministru, poate va atinge ceva si unde doare mai tare !...Glagoria ,adica, sa nu fiu inteleasa gresit...

 

asteptare

Ce a asteptat pina acum ? Invitatii speciale? Mai degraba incompetenta ministrului si echipei sale da peafara.Aceste finantari europene ar fi evitat intrarea Rominiei in colapsul economic in care se zbate.Acest pacalici raspopit numit Sirbu ar putea linistit sa-si dea demisia imediat.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor