Ziare.com

Ilie Sarbu va cere reducerea TVA la 5% pentru alimente

Luni, 29 Iunie 2009, ora 16:40

   

Ilie Sarbu va cere reducerea TVA la 5% pentru alimente
Ministrul Ilie Sarbu a declarat, luni, in cadrul unei dezbateri televizate, ca va propune in urmatoarea sedinta a coalitiei reducerea TVA pentru alimente la 5%.

"Lunea viitoare, la intalnirea coalitiei, o sa pun problema transant si, daca nu se doreste, atunci trebuie sa ne hotaram daca lucrul acesta... noi, ca partid social-democrat, mai putem sa acceptam lucrul acesta sau nu? Sau ne batem pentru alte teme care nu sunt relevante?", a declarat ministrul Agriculturii.

Reactia ministrului a venit ca raspuns la problema evaziunii fiscale pe care reprezentatii acestui sector au ridicat-o.

Acestia au subliniat ca odata cu inceperea campaniei de recoltare incepe si evaziunea fiscala, care acapareaza tot lantul, de la productia de cereale pana la fabricarea si comercializarea produselor de panificatie, sugerand ca singura metoda eficienta de combatere a evaziunii fiscale este reducerea TVA la 5%.

"Problema cea mai mare este evaziunea fiscala care se manifesta pentru inceput in campania de recoltare. Aproape totul se vinde fara documente. S-a facut un calcul din care a rezultat ca bugetul statului este prejudiciat cu un miliard de euro", a spus presedintele Rompan, Aurel Popescu.

Citeste mai multe despre Ilie Sarbu TVA reducere tva alimente
Sursa: rNews

Articol citit de 1624 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cred ca este o falsa problema, vanturata exclusiv in scop publicitar, de campanie!

In piete, la tarabagii, pe marginea santului, de unde se aprovizioneaza uneori si dl. Boc, in pietele volante, NU se aplica nici un fel de TVA! Si, cu toate acestea, preturile sunt, adesea, mai mari decat la supermarketuri, unde, pe langa TVA de 19% mai adauga si alte o gramada de adaosuri!
Deci, de reducerea TVA ar profita, eventual, negustorii, in schimb consumatorul final, cetateanul, nu va simti, practic, nici un efect! Preturile vor ramane tot unde doresc spekulantzii!

 

si mafia preturilor si banilor negrii cine o controleaza.

si cum controleaza stimabilul mafia preturilor si a banilor negrii din comert cand nu are o parghie fiscala si legislativa de control. Cum controleaza: miile de tone de legume si fructe care intra prin vama, fara forme si cu cantitati injumatatite pe hartii. Cuim controleaza brutariile, macelariile , abatoarele care lucreaza jumatate la negru. Apropo sa se duca in Suedia sa vada ca pretul la uleiul de floarea soarelui e jumatate ca la noi si suedezii cultiva floarea soarelui doar in ghiveci de ornament poate. O sa creasca smenarii preturile si cand aplica legea o sa fie preturile si mai mari. Sa vezi nene profit si vilane si gipane si falci si burti grase!

 

Sustine acest proiect pe facebook.com

http://www.facebook.com/pages/Reducerea-cotelor-de-impozitare-la-jumatate/237542500324?created&v=wall

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor