Ilie Sarbu: Ponta e prea tolerant cu ministrii PNL. Eu ii demiteam in linie!

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 16:00
2235 citiri
Ilie Sarbu: Ponta e prea tolerant cu ministrii PNL. Eu ii demiteam in linie!

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, considera ca premierul Victor Ponta nu este indeajuns de dur cu ministrii PNL. "Cateodata, si chiar de prea multe ori, e prea intelegator", a declarat Sarbu.

Intr-un interviu acordat Revistei 22, Ilie Sarbu a remarcat ca punctul vulnerabil al premierului Ponta ar fi ca este "prea intelegator".

"Cateodata, si chiar de prea multe ori, e prea intelegator. Cand esti seful guvernului trebuie sa fii mult mai transant, de exemplu in situatii de genul aceleia in care apare o lista gresita. Eu, daca eram prim-ministru, ii demiteam in linie. Daca va amintiti, cand eram ministru al Agriculturii, am demis intr-o zi tot ADS, de la conducerea centrala pana in teritoriu, la ultimul om", a punctat Sarbu.

Ilie Sarbu cere excluderea lui Ghise din PNL: Il face praf pe premier

Intrebat daca premierul este "prea tolerant cu ministrii liberali", Sarbu a raspuns: "Mai ales cu cei liberali".

"In guverne, ministrii au doua variante: ori sa accepte politica pe care o face primul ministru, asa e in toata lumea, ori sa plece. Nemultumirile astea care se spun la suetele politice n-au nicio valoare. Ce spun in guvern e important. Si acolo nu cred ca se manifesta asa cum o fac cand se duc la sedinta de partid, unde fiecare dintre ei vrea sa arate care e cel mai activ politic", a comentat senatorul PSD.

Ghise le cere scuze lui Ponta si Antonescu pentru declaratiile de la Ziare.com

Sarbu a cerut ca in noul protocol USL sa fie prevazute masuri ferme impotriva celor care mai critica Guvernul USL.

"Asa trebuie. Daca nu e asa, atunci sa nu ne miram ca ajungem in situatia in care, de la un conflict, sa nu zic chiar minor, sa se arunce in aer un proiect politic ca USL. Trebuie sa fie disciplina. Oricine vorbeste in public impotriva USL, indiferent ca e de la noi, din PNL sau din alt partid, ar trebui dat afara", a subliniat Sarbu.

Citeste si:
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
Președintelui AUR, George Simion, a făcut publică identitatea viitoarei sale soții printr-o postare publicată sâmbătă, 25 iunie, pe pagina sa de Facebook. Politicianul a precizat că...
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...