Marea Britanie este aproape să descopere secretele îmbătrânirii. Experiment neobișnuit lansat departe de Pământ VIDEO

Joi, 23 Decembrie 2021, ora 05:12
5614 citiri
Marea Britanie este aproape să descopere secretele îmbătrânirii. Experiment neobișnuit lansat departe de Pământ VIDEO
Celulele musculare umane trimis în spațiu pentru cercetări FORO: DK Find Out

Oamenii de știință de la Universitatea Liverpool din Marea Britanie sunt gata să descopere secretele îmbătrânirii dintr-o cercetare care are un cost de 1,2 milioane de lire sterline.

Astfel, ei au creat niște celule musculare în laborator, după care le-au trimis în cosmos la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), pentru a vedea cum reacționează ele în microgravitație.

Studiul denumit MicroAge a fost trimis în spațiu ieri, 21 decembrie 2021, cu ajutorul unei rachete Falcon 9 a SpaceX, de la Centrul Kennedy din Florida, Statele Unite, potrivit ITV.

Celulele musculare umane sunt la fel de mici ca un bob de orez, ele fiind împachetate în 24 de suporturi imprimate 3D, pentru a face față calătoriei. Experții știu că mușchii oamenilor își pierd din masă și din forță pe măsură ce îmbătrânim, ceea ce poate duce la multe probleme de sănătate.

Echipa de cercetători de la Universitatea Liverpool speră că monitorizarea creșterii celulelor musculare la bordul ISS (aflată la aproximativ 408 kilometri distanță de Pământ), în microgravitație, va ajuta la rezolvarea puzzle-ului privind slăbirea acestora odată cu vârsta și la căutarea unor modalități de a o preveni.

”Pe măsură ce îmbătrânim, oasele și mușchii noștri devin mai slabi, dar oamenii de știință nu înțeleg pe deplin cum se întâmplă acest lucru. Cercetarea astronauților noștri, precum cea a lui Tim Peake, asupra pierderii musculare în microgravitația spațiului ajută la identificarea potențialelor remedii pentru bolile specifice, care provoacă durere la milioane de oameni”, a spus George Freeman, ministrul Științei din Marea Britanie.

Odată ajunse în spațiu, celulele musculare vor fi stimulate electric pentru a induce contracții în țesut, iar oamenii de știință vor analiza cu atenție ceee ce se întâmplă. La finalul experimentului, mușchii vor fi înghețați și returnați pe Pământ, în ianuarie 2022, când cercetătorii de la Universitatea Liverpool vor întreprinde teste suplimentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vitamina care poate încetini procesul de îmbătrânire. Rezultatele unui nou studiu
Vitamina care poate încetini procesul de îmbătrânire. Rezultatele unui nou studiu
Oamenii de știință manifestă din ce în ce mai mult interes pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. Una dintre soluții - consumul de vitamina D - este destul de accesibilă la preț...
Când ești cu adevărat bătrân? Aceste răspunsuri te vor uimi
Când ești cu adevărat bătrân? Aceste răspunsuri te vor uimi
Care este vârstă la care poți fi considerat bătrân? Un experiment social a arătat că, cu cât o persoană este mai tânără, cu atât va considera că bătrânețea este la o vârstă mai...
#imbatranire studii, #muschi, #celule, #imbatranire, #imbatranire organism, #batranete, #Statia Spatiala Internationala , #experiment