Cum au ajuns în Florida doi imigranţi din Cuba cu un deltaplan motorizat

Duminica, 26 Martie 2023, ora 08:07
2282 citiri
Cum au ajuns în Florida doi imigranţi din Cuba cu un deltaplan motorizat
Perechea a aterizat în jurul orei 10:30, ora locală FOTO Biroul Şerifului din Florida

Doi imigranţi din Cuba au ajuns sâmbătă, 25 martie, pe Aeroportul Internaţional Key West din Florida cu un deltaplan cu motor, potrivit biroului şerifului din comitatul Monroe, relatează CNN.

Perechea a aterizat în jurul orei 10.30, ora locală, şi iar cei doi bărbaţi se află în custodia Poliţiei de Frontieră a SUA.

„Nu au existat întreruperi în serviciu şi operaţiunile continuă în mod normal”, a declarat Richard Strickland, directorul de la Aeroportul Internaţional Key West, într-un comunicat.

Florida s-a confruntat cu un aflux de migranţi din Cuba în ultimele luni, mulţi dintre ei venind pe mare. În ianuarie, Garda de Coastă a returnat Cubei 273 de migranţi ajunşi în largul coastei Floridei. În septembrie, Garda de Coastă a declarat pentru CNN că a interceptat mai mulţi migranţi din Cuba în ultimul an decât a făcut-o din anii 1990.

În timp ce cubanezii migrează în Statele Unite de zeci de ani, activiştii pentru imigraţie au legat recenta creştere de tulburări, persecuţii şi penurie de bunuri de bază în Cuba.

#imigranti, #cuba, #Florida, #aterizare, #deltaplan , #stiri internationale