Cele mai ieftine apartamente din București. Top 3 preferințe ale bucureștenilor în materie de locuinte

Sambata, 18 Septembrie 2021, ora 03:57
7426 citiri
Cele mai ieftine apartamente din București. Top 3 preferințe ale bucureștenilor în materie de locuinte
Marea majoritate a bucureștenilor preferă un apartament nou FOTO Pixabay.com

Într-un oraș ca Bucureștiul, deja sufocat de trafic și clădiri aproape lipite, paleta de oferte variază totuși destul de mult în ceea ce privește dotările super-moderne, chiar dacă alternativele de pe piața rezidențială din Capitală sunt dominate, bineînțeles, de apartamente la bloc.

Potrivit datelor imobiliare.ro, puse la dispoziție la solicitarea wall-street.ro, 84% dintre chestionările introduse în motorul de căutare din site sunt pentru „apartamente”, la mare distanță situându-se „casele”, în proporție de 10% și de „terenuri”, aproximativ 4% iar circa 2% din căutări se îndreaptă către „altfel de proprietăți”.

În ceea ce privește vechimea imobilului, se pare că prima opțiune a celor interesați să cumpere o locuință este aceea de a opta pentru o locuință nouă. Ponderea pentru locuințele noi este în creștere, circa 55% dintre căutări fiind către un tip de locuință nouă, restul de 45% caută de la început locuințe vechi, pe principiul ca sunt mai ieftine.

Legat de bugetele pe care le au la dispoziție bucureștenii, din datele imobiliare.ro reiese că aproximativ 53% dintre persoanele care au căutat un apartament au preferat un imobil care să nu depășească suma de 80.000 de euro.

Totuși, o pondere destul de mare se îndreaptă către apartamente noi care costă între 80.000 și 100.000 de euro.

Ideal pentru un bucureștean, în acest moment, în funcție de căutări, este un apartament cu 2 camere la un preț de 60.000 de euro. Apoi, un apartament de 3 camere, listat la un preț cât mai aproape de 80.000 de euro, are toate șansele să se vândă rapid.

Suma pe care este dispus un locuitor din București să o dea pentru un apartamente

 • 1. 60.000 euro - 29%;
 • 2. între 60.000 și 80.000 euro - 24%;
 • 3. între 80.000 și 100.000 euro - 19%;
 • 4. între 100.000 și 120.000 euro - 9%.

Zonele preferate de locuitorii Capitalei

Referitor la zonele preferate ale bucureștenilor, cei mai mulți se îndreaptă către cartierele care nu sunt recunoscute ca fiind zone scumpe. Astfel, Drumul Taberei, Militari și Berceni se gasesc în topul preferințelor. La jumătatea clasamentului găsim Unirii, Aviației, Dristor, Brâncoveanu sau Lujerului, iar la coadă avem Dorobanți, Universitate.

Apartamentele cu 2 camere, la cea mai mare căutare

Locuitorii din București caută cel mai des apartamente cu două camere. Circa 45% dintre solicitările de pe site-ul celor de la imobiliare.ro sunt pentru acest tip de locuință.

Imediat și nu foarte departe se află apartamentele cu trei camere, care reprezintă 30% din totalul căutărilor de apartamente. Doar 8% din totalul căutărilor sunt îndreptate către apartamentele cu 4 camere.

Inteligența artificială a fost clasată pe cinci nivele. Cum se diferențiează și ce știe să facă cea mai avansată tehnologie
Inteligența artificială a fost clasată pe cinci nivele. Cum se diferențiează și ce știe să facă cea mai avansată tehnologie
OpenAI, lider în dezvoltarea inteligenței artificiale (AI), a anunțat o nouă ierarhie pe cinci nivele pentru a urmări progresul spre construirea unui software capabil de a depăși...
Micile plăceri, lovite de mari scumpiri. Ce stă în spatele prețurilor crescute la ceai și cafea
Micile plăceri, lovite de mari scumpiri. Ce stă în spatele prețurilor crescute la ceai și cafea
Ultimii ani au venit cu scumpiri constante ale vieții, fie că este vorba de costul încălzirii sau de cel al alimentelor. Două analize recente scot la suprafață faptul că este posibil să...
#preturi apartamente Bucuresti, #preturi apartamente, #bucuresteni, #preferinte, #imobiliare ro , #Piata imobiliara
 1. Inteligența artificială a fost clasată pe cinci nivele. Cum se diferențiează și ce știe să facă cea mai avansată tehnologie
 2. Micile plăceri, lovite de mari scumpiri. Ce stă în spatele prețurilor crescute la ceai și cafea
 3. Microsoft retrage suportul pentru două versiuni de Windows 11. Cum puteți evita asta
 4. Incident major de securitate cibernetică! 10 miliarde de parole au fost dezvăluite pe internet
 5. România fierbe. Spre ce soluții se pot uita marile orașe pentru a se răcori: de la clădiri verzi la „aer condiționat natural”
 6. Google Gemini accesează datele personale chiar și fără permisiune
 7. Al 2-lea ”tigru” al Europei lovit de un șoc economic: 500.000 de români expuși periculos
 8. Sfaturi și trucuri pentru Android pe care puțini le cunosc. Numărul șapte vă va scăpa de notificări nedorite
 9. Android 15 le va permite utilizatorilor să se conecteze mai ușor și rapid cu obiectele smart din casă
 10. Samsung domină piața Europeană de smartphone-uri. Care sunt cele mai vândute dispozitive