Amenda data de Consiliul Concurentei Postei Romane, inclusa in datoriile la buget

Joi, 02 August 2012, ora 22:26
1717 citiri
Amenda data de Consiliul Concurentei Postei Romane, inclusa in datoriile la buget
Foto: Arhiva

Datoria Postei Romane afisata pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) are inclusa amenda luata de companie de la Consiliul Concurentei (CC) in 2010, aceasta fiind esalonata pe o perioada de trei ani, au declarat reprezentantii companiei.

"Posta Romana a fost amendata in anul 2010, de catre Consiliul Concurentei, cu suma de 103,3 milioane lei, aceasta datorie certa fiind evidentiata de ANAF distinct fata de datoriile la bugetul de stat.

Amenda, in baza OUG 24/2012, a fost esalonata pe o perioada de 36 de luni, Posta Romana achitand deja doua transe aferente acestei esalonari. Ulterior acordarii acestei esalonari, ANAF a inclus in raportarea de la 30 iunie 2012 si suma ramasa de achitat de catre Posta Romana, la rubrica 'Alte impozite si taxe', au afirmat oficialii companiei.

Potrivit acestora, coreland informatiile se poate observa ca, practic, per ansamblu, datoriile companiei fata de bugetul de stat nu au crescut, perceptia fiind determinata de includerea diferentei neachitate din amenda primita de Posta Romana de la Consiliul Concurentei.

Datoriile Postei Romane la bugetul de stat au crescut de peste trei ori in trei luni

"Analizand in acest context situatia prezentata de ANAF as dori sa subliniez scaderea, la data de 30 iunie, cu doua milioane lei a obligatiei restante fata de bugetul de stat aferenta TVA, de la 23.496.351, la 21.482.322", a mai afirmat sursa citata.

ANAF a publicat, marti, lista marilor datornici al bugetul de stat, printre care figura si Posta Romana cu datorii de 125,5 milioane lei, din care 21,4 milioane din TVA, 97,2 milioane din alte impozite si taxe, iar 6,8 milioane din dobanzi si penalitati de orice fel. Pentru aceasta companie s-au acordat inlesniri la plata.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#ANAF datorie Posta Romana, #ANAF amenda Consiliul Concurentei , #ANAF