Ziare.com

ANAF a stabilit cum va arata declaratia unica 112

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 21:06

   

ANAF a stabilit cum va arata declaratia unica 112
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a stabilit modelul si continutul formularului privind optiunea pentru depunerea lunara a declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (declaratia unica 112).

Modelul si continutul formularului sunt prevazute intr-un proiect de ordin al presedintelui ANAF.

Conform modificarilor aduse Codului fiscal, aprobate recent de Guvern, declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, se depune trimestrial, prin derogare de la termenul de declarare lunara, de catre anumite categorii de contribuabili.

Acestia pot opta insa pentru depunerea lunara a declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, daca depun declaratia privind optiunea pana la data de 25 septembrie 2011.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Contribuabilii mici, cu pana la trei salarii exclusive si o cifra de afaceri de sub 100.000 euro, ONG-urile si asociatiile de proprietari vor depune declaratia unica 112 trimestrial, incepand de la 1 octombrie.

Potrivit ministrului Finantelor, de aceasta facilitate vor beneficia 54,7% din totalul contribuabililor.

Contribuabilii mari si mijlocii vor depune declaratia o data pe luna. Aceste masuri sunt prevazute modificarile aprobate de Guvern la Codul Fiscal si Codul de procedura fiscala.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2950 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor