ANAF a suspendat 3.500 de firme, ca nu aveau casa de marcat

Duminica, 25 Iulie 2010, ora 22:22
3423 citiri
ANAF a suspendat 3.500 de firme, ca nu aveau casa de marcat

Garda Financiara a suspendat activitatea comerciala a 3.536 de societati in primul semestru, in crestere cu 92% fata de aceeasi perioada din 2009, pentru ca nu aveau case de marcat electronice si nu au emis bonuri fiscale pentru toate operatiunile comerciale efectuate, a anuntat duminica ANAF.

In primele sase luni din 2009, 1.842 de societati comerciale au fost suspendate pentru neutilizarea caselor de marcat.

"Neemiterea bonului fiscal pentru operatiunile comerciale efectuate de catre agentul economic constituie contraventie, potrivit OUG 28/1999 republicata, se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 8.000 si 40.000 lei si atrage dupa sine suspendarea activitatii societatii pentru o perioada de trei luni", se mentioneaza in comunicatul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

De asemenea, ANAF aminteste agentilor economici ca neindeplinirea obligatiei de a se dota si de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale constituie contraventii sau, dupa caz, infractiuni. In aceasta categorie mai intra emiterea de bonuri cu o valoare inferioara celei reale si neintroducerea datelor inscrise pe rola jurnal privind tranzactiile efectuate de la ultima inchidere zilnica pana in momentul stergerii memoriei operative, se mai arata in comunicat.

Potrivit legii, clientii trebuie sa solicite si sa pastreze bonurile fiscale asupra lor pana la parasirea unitatii de livrare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, in vederea prezentarii lor la un eventual control.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#ANAF firme case marcat, #firme suspendate ANAF , #ANAF