ANAF acuza presa ca prezinta eronat eforturile sale: Nu a inchis niciun local pentru nereguli de cativa lei (Video)

Luni, 30 Martie 2015, ora 20:59
5365 citiri
ANAF acuza presa ca prezinta eronat eforturile sale: Nu a inchis niciun local pentru nereguli de cativa lei (Video)

ANAF considera ca presa prezinta in mod eronat actiunile sale din ultima vreme.

ANAF este de parere ca "selectia prin omisiune" a actiunilor institutiei in vederea "conceperii materialelor de presa" nu face altceva decat sa contribuie "intr-o maniera consistenta" la informarea defectuoasa, prezentand "in mod eronat eforturile depuse de Directia Antifrauda".

"Reiteram pe aceasta cale si faptul ca actiunile de combatere a micii evaziuni reprezinta o linie secundara de activitate a ANAF, tratata insa cu aceeasi seriozitate de catre ANAF. Linia prioritara de actiune a DGAF este reprezentata de analiza, investigarea si instrumentarea cazurilor de frauda fiscala organizata sistematica", se arata intr-un comunicat ANAF, in care sunt reluate rezultate ale activitatii Directiei Antifrauda in 2014 si in primele doua luni din acest an, potrivit Mediafax.

90% dintre cazurile instrumentate anul trecut de Directia Antifrauda au vizat prejudicii de peste 1 milion de euro/dosar, iar in primele doua luni din 2015 procentajul dosarelor de peste 1 milion de euro a fost de 87% din totalul sesizarilor penale inaintate organelor de ancheta, arata ANAF.

Referitor la suspendarea activitatii unui restaurant pentru nereguli in valoare de doar 3,18 lei, ANAF arata ca diferenta intre raportul emis de casa de marcat si monetarul reprezentand incasarile zilei a fost de 1.596,7 lei.

"Despre Cofetaria Codrina din Timisoara s-au publicat stiri, din nou fara a ne fi solicitata pozitia, prin care a fost prezentata o situatie fara corespondenta cu realitatea, respectiv suspendarea activitatii pentru un plus de 1,5 lei in casa de marcat. In fapt, inspectorii DRA Deva nu au verificat deloc activitatea SC Codrina SRL.

In legatura cu materialele aparute in presa legate de confiscarea "urzicilor unei batranici" de catre Directia Antifrauda, fara a fi intrebati in legatura cu veridicitatea informatiei, precizam ca acest lucru este, de asemenea, nereal. Acest gen de activitati nu intra in sfera actiunilor intreprinse de DGA", se mai spune in comunicatul ANAF.

Ponta: Trebuie sanctionate abuzurile ANAF, dar exista o fratie a evazionistilor - ce spune despre reducerea TVA

Prim-ministrul Victor Ponta a comentat, luni, faptul ca ANAF a inchis localuri pentru sume de cativa lei nedeclarate, afirmand ca "exista o fratie a evazionistilor fiscali".

"Daca exista abuzuri, cu siguranta aceste abuzuri trebuie sa fie sanctionate. Exista o fratie a evazionistilor fiscali", a spus Victor Ponta.

De asemenea, acesta a precizat ca "exista companii si in media care nu vor sa plateasca taxele", raspunzand intrebarii unui jurnalist, in cadrul conferintei de presa sustinuta la PSD. Astfel, liderul social-democrat considera ca "ar fi corect cei care critica sa isi plateasca taxele si impozitele".

Patronii de pe litoral ameninta ca boicoteaza 1 Mai din cauza controalelor ANAF

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#ANAF presa masuri antifrauda, #ANAF antifrauda , #ANAF