Ziare.com

ANAF anunta controale aprige la cumpararea de masini second-hand

Joi, 13 Septembrie 2018, ora 13:40

   

ANAF anunta controale aprige la cumpararea de masini second-hand
Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) din cadrul ANAF anunta ca in perioada urmatoare va intensifica controalele asupra transporturilor de masini second-hand, fiind verificate in amanunt si documentele de provenienta. In plus, vor fi verificate si tranzactiile in numerar aferente.

"Orice neconformitate va atrage retinerea autovehiculelor si chiar confiscarea acestora de catre inspectorii DGAF, pana la solutionarea cazului.

De asemenea, vor fi verificate tranzactiile aferente in numerar, conform prevederilor Legii nr. 70/2016 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar", potrivit unui comunicat publicat pe site-ul institutiei.

Asta, in contextul in care in perioada 2018-2020 Romania coordoneaza grupul EUROFISC 2 organizat la nivelul UE, care are ca obiectiv combaterea fraudei in domeniul autoturismelor, ambarcatiunilor si avioanelor. In cadrul grupului, inspectorii DGAF primesc si analizeaza periodic date referitoare la acest fenomen.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

De asemenea, DGAF atrage atentia asupra ofertelor de vanzare a masinilor de ocazie neinmatriculate, care provin din alte state ale Uniunii Europene, si recomanda in astfel de cazuri evitarea platii in numerar.

DGAF ofera urmatoarele recomandari soferilor, pentru a evita implicarea intr-o inselaciune:

- sa solicite toate documentele care atesta transferul dreptului de proprietate asupra autoturismului;

- sa verifice daca pretul initial de pe factura de achizitie din statul membru de origine este mai mic decat pretul final solicitat de vanzator. Daca TVA (Mwst/WATT/BTW/IVA) de pe factura initiala este 0, pretul de pe factura emisa de firma romaneasca revanzatoare trebuie sa includa TVA (19%), cu exceptia precizarii direct pe factura a aplicarii regimului de TVA la marja de profit;

- sa se asigure ca firma vanzatoare are cod romanesc de identificare fiscala, daca se emite factura fiscala pentru un autoturism vandut de pe teritoriul Romaniei (parc auto, targ, website-uri de anunturi etc).

"In cazurile de frauda cu TVA, trebuie stiut ca proprietarii unor autoturisme cumparate cu evitarea platii TVA vor furniza institutiei, care instrumenteaza dosarul fraudei, explicatii detaliate atat despre tranzactie, cat si despre gradul de cunoastere al situatiei, conform jurisprudentei legislatiei europene in materie", a mai transmis Directia Generala Antifrauda Fiscala.

A.D.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 14728 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In nici o tara europeana nu ai sa vezi si sa mirosi

ce este in ROU de azi. Daca in constructii nu se respecta nici o regula arhitecturala si casele/blocurile se pupa *** in ***, fara locuri de parcare, strazile si trotoarele sunt pline de la jeguri la masini bestiale.
Atita timp cit nu ai loc de parcare la domiciliu, nici automobilul nu ar trebui sa fie inregistrat de autoritati.
Atmosfera imbicsita din marile orase ale tarii, nu este decit efectul acestor masini de la mina a doua, care reflecteaza si puterea economica a populatiei normale. Drumuri si autostrazi normale nu se mai construiesc, dar CFR-ul aproape dispare si este intr-o stare mult mai jalnica decit aceste masini poluante si nesanatoase.
Jaful national este la ora Drgnea-Tariceanu de neoprit!

 

Anaf sa fie apriga

atunci cind este vorba de recuperat sume stabilite prin hotariri definitive ( si e vorba de sute de milioane) nu sa traga cu tunul in vrabii. Experienta personala: mi s-au blocat conturile pentru 70(saptezeci)lei pe care nici macar nu-i datoram.

 

A ramas PSD ul fara bani si au pus sluga Misa sa faca rost

Asa ca au gasit o tinta .Importatorii second hand!!! Ba dar camd plm controlati PSD ul la furaciuni?? sau nu se pune ca s de ai vostri.Da 80 miloane cheltuite pentru un referendum care este de prisos ca e reglementat de codul civil ce ziceti??? Nu sunteti partasi la hotii??

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor