ANAF, intalnire cu Antenele la Ministerul Finantelor Publice

Vineri, 19 Februarie 2016, ora 10:31
8490 citiri
ANAF, intalnire cu Antenele la Ministerul Finantelor Publice
Foto: Arhiva Ziare.com

Seful Fiscului va purta discutii, vineri, cu reprezentantii trustului Intact, din care fac parte televiziunile Antena 1 si Antena 3. La intalnire vor participa si cativa delegati din partea premierului Dacian Ciolos.

"Presedintele ANAF, domnul Daniel Diaconescu, a dat curs solicitarii transmise de domnul Sorin Alexandrescu, director general Antena TV Group SA, si domnul Mihai Gadea, director general Antena 3, si i-a invitat pe reprezentantii legali ai grupurilor media pentru discutii astazi, 19 februarie, la ora 12.00, la Ministerul Finantelor Publice.

La intalnire vor participa, de asemenea, si reprezentanti ai Cancelariei prim-ministrului", se arata intr-o postare pe Facebook ANAF.

Gadea ameninta ANAF: Au mintit! Ii avertizez ca exista camere de supraveghere!

Discutiile au loc inaintea unei manifestatii organizate de Antena 3, care ar urma sa aiba loc, vineri, in Piata Constitutiei, intre orele 15:00-18:30. Ulterior, de la ora 19:00, este anuntata o contra-manifestatie.

Ziua protestelor in Bucuresti: Antena 3 iese "la plimbare", internautii organizeaza o contra-manifestatie

Antena 3 acuza, ANAF se apara

Echipa Antenei 3, in frunte cu Mihai Gadea, i-a acuzat pe inspectorii ANAF ca au descins "in forta" in sediile institutiei de presa si au fost emise diverse teorii si acuzatii la adresa Fiscului.

ANAF cere Antena 3 sa evacueze sediul in 5 zile: Jale mare in direct cu Gadea, Badea, Ursu, Grecu

In replica, intr-un comunicat remis Ziare.com, ANAF a adus lamuriri legate de modul in care a avut loc notificarea legata de evacuare.

ANAF raspunde acuzatiilor Antenei 3: Cum s-a petrecut, de fapt, descinderea "in forta" (Video)

"In Soseaua Bucuresti-Ploiesti s-a deplasat, la ora 14:30, un singur echipaj format din patru executori fiscali, care au solicitat la receptie prezenta unei persoane care sa aiba calitatea de administrator sau imputernicit. Au fost indrumati la un alt sediu.

Executorii fiscali au prezentat legitimatiile de serviciu si ordinele de deplasare emise individual. Au fost legitimate doar patru persoane, pentru a li se inmana notificarile, conform procedurii. Legitimarea a fost necesara pentru a le fi inscrise datele pe exemplarul al doilea al notificarii.

Au fost inmanate zece notificari, cu confirmare de primire. Pentru celelalte sedii sociale sau puncte de lucru, procedura de notificare nu a fost indeplinita, pentru ca nu a fost gasit niciun reprezentant al societatii sau reprezentantii au refuzat primirea notificarilor. In aceste cazuri, notificarea se face prin posta cu confirmare de primire.

Aparatul de fotografiat a fost folosit numai pentru identificarea imobilelor din strada Girlei nr. 1D, respectiv din strada Girlei nr. 1 B", se arata in comunicatul remis de ANAF.

ANAF a notificat, luni, televiziunile trustului Intact cu privire la faptul ca trebuie sa evacueze cladirile in care functioneaza in termen de cinci zile. Ulterior, marti, Senatul a decis, la propunerea lui Calin Popescu-Tariceanu, sa ii solicite premierului Dacian Ciolos sa vina, miercuri, in plen, ca sa explice actiunea institutiilor din subordinea Guvernului la adresa televiziunilor din trustul Intact.

In fata senatorilor, prim-ministrul a transmis ca ANAF a actionat in interiorul cadrului legal, punand in aplicare o hotarare judecatoreasca, dar a condamnat modul in care s-au comportat echipele Fiscului, lucru pe care l-a evidentiat si pe pagina sa de Facebook.

Ciolos a dat explicatii in Senat in cazul Antena 3: Ce spune de ANAF si libertatea de exprimare (Video)

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
#ANAF negocieri Antene, #ANAF negocieri Antena 3 , #ANAF